igor_butulija

Juniori počeli pripreme, čekaju ih mečevi sa Slovenijom

 

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije danas je počela pripreme u Beogradu i za vreme „EHF nedelje“ odigraće dve prijateljske utakmice sa Slovenijom. Utakmice sa Slovenijom igraće se 11. i 12. marta u Krškom.

Trener reprezentacije Igor Butulija istakao je da će naredne utakmice „dobro doći“ ekipi koja se pre njegovog dolaska nije okupila dve godine.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Srbija pobedila Češku u pripremnoj utakmici

-Ostvarili smo veliki uspeh što smo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo. Tada smo pobedili izuzetno jake reprezentacije Islanda i Estonije i pokazali da imamo kvalitet – rekao je Butulija.

Prema njegovim rečima, pritisak će biti veliki, a to će biti prilika da „momci pokažu koliko vrede“.

-Drago mi je što ćemo igrati sa Slovenijom, koja je na poslednjem EP u Slovačkoj bila treća. Svi igrači su stigli. U dogovoru sa selektorom Veselinom Vukovicem dva igrača Strahinja Milić i Mitar Markez odigraće sa seniorima mečeve sa Francuskom – rekao je Butulija.

Povezana vest:  SP ARGENTINA, Kadeti odradili i prvi trening u Argentini

Kapiten reprezentacije Savo Mešter istakao je da će ekipa imati priliku da igra protiv jakog protivnika.

-Ovo će nam biti ujedno i biti prva faza priprema za SP u Grčkoj I jedinstvena šansa da utvrdimo određene elemente igre na kojima insistira trener Igor Butulija – rekao je Mešter.

On je dodao i da će SP u Grčkoj biti poslednje takmičenje „ove generacije“.

Povezana vest:  Lekićeva od sledeće sezone u Vardaru

-Mislim da je vreme da sve ovo naše druženje nagradimo jednim uspehom, ali do tada moramo mnogo da radimo, kako bismo se suprotstavili najkvalitetnijim selekcijama sveta – rekao je Mešter.