seniorke_damnjanovic_turska

Srbija pobedila, Hrvatska ide na šampionat sveta u Brazilu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na šampionat sveta u Brazilu iako je u revanš utakmici baraža danas u Kragujevcu pobedila selekciju Hrvatske sa 31:30 (15:15).

Meč je odigran u dvorani „Jezero“ pred oko 1.000 gledalaca, a sudio je rumunski par Dinu.

U prvom meču, koji je odigran pre šest dana u Varaždinu, Hrvatice su bile bolje i pobedile naš državni tim sa ubedljivih 11 golova razlike – 36:25.

Srbija: Tatalović, Nikolić 2, Krpež 3, Lekić 7, Števin 3, Damnjanović 5, Đerić, Trifunović, Pop-Lazić 7, Luković, Čolić, Cvijić 1, Živković 1, Nišavić, Liščević, Bartošić 2.

Povezana vest:  RSS odlučio: Završni turnir Kupa u Pančevu

Hrvatska: Grubišić, Žderić, Jelčih, Kiridžić, Tatari 5, Kožnjak, Golubić 2, Šerić, Gaće, Pušica 1, Horvat 3, Franić 6 (2), Penezić 8, Zebić (1), Milanović-Litre 2, Džono.

Drugo odmeravanje snaga između najboljih srpskih i hrvatskih rukometašica porteklo je bez prave takmičarske draži i uzbuđenja, s obzirom da su gošće sve dileme oko putnika na Mondijal u Brazil rešile još u prvoj utakmici u Varaždinu.

Povezana vest:  Srbija bez Vujina i Čuture protiv Crne Gore

Za oba rivala susret u Kragujevcu predstavljao je puko otaljavanje posla sve do samog kraja, kada se među izabranicama selektora Duška Milića pojavila želja da se od malobrojne kragujevačke publike oproste tirjumfom.

Srpkinje su drugih 30 minuta odigrale mnogo bolje nego prvo poluvreme, tokom čijeg su većeg dela Hrvatice diktirale tempo i imale prednost.

U završnici su se naše reprezentativke bolje snašle i potpuno zasluženo došle do minimalnog trijumfa, koji ovoj generaciji najboljih srpskih rukometašica može da znači na polju samopouzdanja za neke naredne akcije državnog tima.

Povezana vest:  EP 2012 SRBIJA, Lianu: EP u Beogradu biće jedno od najzanimljivijih

Ubedljiva razlika kojom je Srbija izgubia utakmicu u Varaždinu, ispostavilo se, bila je dovoljna ne baš jakoj selekciji Hrvatske za plasman među 24 najbolje ekipe na svetu. Naš nacionalni tim propustiće planetarnu smotru treći put uzastopno.

U redovima pobednika najbolje su bile Andrea Lekić i Slađana Pop-Lazić sa po sedam golova.

Najpoznatija članica hrvatske reprzentacije, Andrea Penezić, dokazala je i na meču u Šumadiji klasu s obzirom da je bila najevikasnija u pobedničkom timu sa osam pogodaka.