veselin_vukovic_kovilovo

Vuković: Trofej Srbije zagrevanje za Evropsko prvenstvo

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je danas da nije bitno ko će igrati za A i B selekciju na međunarodnom turniru Trofej Srbije, već je bitno da se ekipa uigra.

-Pošto je turnir prijateljskog karaktera neki igrači će kroz B tim biti sačuvani od eventualnih povreda. Nije bitno ko će igrati za koju selekciju, već je bitan sistem igre – kazao je Vuković novinarima u Beogradu.

Trofej Srbije održaće se od 15. do 17. juna u Beogradu i Novom Sadu. Reprezentacija Srbije imaće dve ekipe, dok će učestvovati još Norveška i Slovenija.

Povezana vest:  Đurković: Peruničić ostaje selektor rukometaša

Reprezentativci Srbije Mladen Bojinović i Ivan Nikčević ocenili su da će ovo takmičenje biti „dobra priprema za Evropsko prvenstvo u Srbiji 2012. godine“.

-Posle naporne sezone velika je čast opet biti sa reprezentacijom. Očekuje nas veliki posao pred prvenstvo Evrope, tako da ozbiljno shvatamo ovaj turnir – poručio je Nikčević.

Selektor Vuković je dodao da će sve tri reprezentacije, bez obzira što „nedostaju neki igrači“, na teren izaći u „najjačim sastavima“.

On je pozvao navijače da u što većem broju dođu na utakmice, pošto je ulaz besplatan.

Povezana vest:  Partizan se porazom oprostio od Lige šampiona

Selektor Norveške Robert Hedin rekao je da je zadovoljan zbog „jakih utakmica“ koje očekuju njegovu selekciju u Beogradu.

Jedan od najiskusnijih igrača te reprezentacije, Espe Lihansen rekao je da će mu biti izazov pošto prvi put igra zajedno sa nekim saigračima iz nacionalnog tima.

U beogradskoj hali Pionir sutra će se od 18.00 sastati Srbija B – Slovenija, a od 20.00 Srbija A – Norveška.

U četvrtak u novosadskom Spensu u 18.00 igraju Srbija B – Norveška, a dva sata kasnije Srbija A – Slovenija.

Povezana vest:  Lekić: Lekari su dali zeleno svetlo, spremna sam

Poslednjeg dana turnira, u petak u Novom Sadu, sastaće se Srbija A – Srbija B u 16.30, a Slovenija – Norvrška u 18.30.

Trofej Srbije je pripremni turnir za Evropsko prvenstvo, koje će se od 17. do 29. januara održati u Srbiji.

Žreb za šampionat Evrope obaviće se večeras u 19.00 u Beogradu.

Tim povodom selektor Srbije Veselin Vuković rekao je da ne želi da se njegova reprezentacija na domaćem terenu plaši nekoga, dok je trener norveškog nacionalnog tima kazao da bi voleo Nemačku I Makedoniju za rivale u grupi.