drasko_nenadic_ruk_czCrvena zvezda slavila u večitom derbiju

 

Rukometaši Crvene zvezde pobedili su večeras u beogradskoj hali Šumice ekipu Partizana sa 33:29 (16:11) u prvoj utakmici 16. kola Superlige Srbije. Crveno beli su se učvrstili na prvom mestu na tabeli sa 28 bodova, dva više od ekipe Kolubare, koja ima utakmicu manje. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Draško Nenadić sa šest pogodaka, koliko je postigao i Dušan Beočanin za Partizan.

Povezana vest:  Stanić: Nismo sumnjali u plasman na Olimpijske igre

Izabranici Igora Butulije zasluženo su došli do bodova u duelu sa „večitim rivalom“ pošto su vodili gotovo celu utakmicu. Partizan je samo u uvodnim minutima imao prednost od 2:1, a potom su crveno beli predvođeni raspoloženim Milanom Ćorovićem brzo preokrenuli na 6:3.  Domaćin je u 20. minutu došao i do pet golova prednosti (10:5), a tri minuta kasnije Nenadić je povisio je 12:6. U završnici prvog dela utakmice Partizan je smanjio na 14:10, ali je Zvezda brzo odgovorila preko Ćorovića za 16:11.

Povezana vest:  Svom snagom do prva dva boda

Nešto bržu i efikasniju igru rukometaši obe ekipe prikazali su na početku drugog poluvremena, a u 35. minutu Partizan je preko Ivana Dimitrijevića došao na „minus tri“ (18:15). Kao i u prvom delu meča, crveno-belima su u tim trenucima prednost sačuvali Ćorović i Nenadić.

Kada je u 45. minutu na semaforu stajalo 26:18, izgledalo je da se Partizan potpuno predao, ali su crno-beli u samoj završnici još jednom pokušali da dođu do rezultatskog priključka.

Povezana vest:  Srbija se u Madrdidu bori za Olimpijske igre

Igrao se 57. minut kada je Ilija Abutović zaokružio seriju Partizana od 3:0 i smanjio na 31:27, ali je Crvena zvezda već u sledećem napadu preko Lekovića vratila pet golova prednosti i definitivno rešila pitanje pobednika.