kadeti_trening

SP ARGENTINA

Kadeti odradili i prvi trening u Argentini

 

Selekcija Srbije je odradila i drugi trening u dvorani Sportskog kluba „Banko Provinsia“.

Posle jučerašnjeg treninga koji je poslužio i za relaksaciju igrača posle napornog putovanja, danas posle dobrog i dugog spavanja u kome su uživali gotovo svi članovi ekipe, ritam rada je bio sličan onom iz Kragujevca i Beograda, a momci se ni malo nisu štedeli. Kako se sada čini, većina je dosta dobro reagovala na promenu vremenske zone i klime, pa se nadamo da ćemo probleme koje takve promene nose brzo ostaviti za sobom.

Danas je na programu još jedan trening u 18h, a sutršanji dan nam nosi jutarnji trening i prijateljsku utakmicu sa Španijom koja će biti odigrana od 18.30h po loklnom vremenu u dvorani „Malvinska ostrva“ u kojoj ćemo igrati sve utakmice u grupi na SP i čiji je kapacitet oko 8.000 mesta.

Povezana vest:  ARKUS liga: Partizan traži ,,treću sreću“ protiv Voše, Metaloplastika dočekuje Dinamo

U drugom trening meču koji će biti odigran u Argentini, protivnik će, u ponedeljak 8.avgusta biti selekcija Tunisa.

Kako su danas obavestili predstavnici Argentinske rukometne konfederacije, juče i danas će u Mar del Platu stići veći deo nacionalnih timova, dok će samo pojedini u mesto održavanja SP stići početkom naredne nedelje. Među njima su Danska, Švedska i Rusija.

Od selekcija iz našeg okruženja, Hrvati su u Argentinu stigli istim letom kao i „Orlići“, dok je selekcija Slovenije upravo dok ovo pišem stigla u Mar del Platu. Nijedna nije smeštena u našem hotelu, u kome se nalaze samo ekipe iz grupe D kojoj pripadaju Argentina i Španija.

„Sportski klub Banko provinsia“

Sinoćni trening nam nije omogućio da vidimo kako izgleda sportski centar Kluba „Banko provinsia“ koji se nalazi u vlasništvu članova koji su zaposleni ili penzioneri najveće i najstarije banke u Argentini, osnovane 1822. godine. Jutrošnji dolazak u kvart Dalias je praćen sunčevim zracima, pa sam iskoristio priliku da prošetam sportskim centrom koji se sastoji od 4 fudbalska terena, 2 terena za mali fudbal sa travnatom podlogom, jednog košarkaškog terena, dečijeg igrališta, kafane, prostor za roštiljanje, kao i nekoliko terena za padel, sport koji se najjednostavnije može opisati kao kombinacija tenisa i skvoša. Takođe, tu su i tri teniska terena, a bio je to lep povod da „zapretimo“ našim domaćinima da ćemo njihovu Dejvis kup selekciju ispratiti pognute glave sredinom septembra iz „Beogradske Arene“.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2013, Darko Stanić: Ne možemo previše da se nadamo

Kako su nam rekli u Klubu, njihovi najstariji članovi, po pravilu penzioneri velike banke, najviše vremena provode uz sport nalik boćanju za koji postoji nekoliko terena.

Klub ima oko 1500 sosiosa koji plaćaju članarinu od oko 10 US$ mesečno, kao i dodatni iznos za korišćenje ternea, što  omogućava kvalitetno održavanje objekata i njihovo proširenje, što se radi stalno, još od trenutka kada je 1950. godine postojala samo drvena koliba iz koje je i započeo razvoj ovog kluba.

Povezana vest:  Milosavljević: Beograd je pravo mesto za novu medalju

Prostorije Kluba pored trofeja krase i uramljeni potpisani dresovi klubova koji su trenirali i pripremali se u ovom sportskom objektu, pa smo tu videli i dresove fudbalera Rivera, Rasinga, košarkaša argentinske reprezentacije, košarkaša urugvajskog Penjarola, a uskoro će na tim zidovima visiti uramljena i majica selekcije Srbije sa potpisima kadeta koje predvodi selektor Jokanović.