Handball_the_ballKatar „trči“ svetskim rukometom

U svetskom rukometu prođu decenije dok se pojavi neka reprezentacija spremna da se suprotstavi najboljima i promeni odnose u vrhu kvaliteta našeg sporta.

Katkad, neko napravi male korake u napretku, a poslednjih godina smo svedoci da su se ti mali koraci pretvorili u „trčanje“ u nameri da se što pre stigne što više i što dalje. Tako, naime radi federacija Katara u nameri da što pre postigne što bolje rezultate.

Povezana vest:  RSS: Nema razloga za obraćanje kosovskom savezu

Najavljuje se veliko ulaganje u projekat organizacije SP 2015. godine, a da bi se popravio i igrački kadar, vrše se, u svetu rukometa popularne, „nacionalizacije“, tj. deljenje državljanstva i pasoša igračima koji nemaju apsolutno nikakve veze sa novom „domovinom“.

Malo ćemo „izvrnuti“ jednu znanu srpsku frazu i doći do ove: „Novac nije problem, novca ima“. Zahavljujući njemu, uslovi za trening su odlični, igrači su dobro plaćeni za svaki dan u nacionalnom timu, pa i za svaki dan proveden u Argentini, obećane su i ogromne nagrade koje se izražavaju u hiljadama dolara za svakog igrača, samo za prolazak u četvrtfinale. Teško osvojiva šampionska titula je donosila svakom pravo bogatstvo, o kome smo navikli da slušamo, samo kada se priča o fudbalu.
Gostujuće ekipe, koje odlaze na pripremne mečeve u Katar, bivaju oduševljene prijemom, pa su i predstavnicima vodećih saveza, kao što je španski, „puna usta“ priče o letenju isključivo biznis klasom i smeštanjem njihove ekipe u hotele sa šest zvezdica.
Katar velikim koracima ide napred. Znamo i da bi pobeda nad našim kadetima mnogo značila Arapima, ali znamo i da sve ekipe ozbiljno zaziru od meča protiv „Orlova“.

Povezana vest:  INCIDENT NA MEČU ZAJEČAR - IUVENTA, Delegat prekinuo meč zbog transparent: “Kosovo je Srbija!”