aleksandar_brkovic_trener_partizan

Brković: Potajno smo se nadali Ligi šampiona

 

Članovi Uprave i rukometaši Partizana rekli su danas da još nisu svesni značaja plasmana crno-belih u Ligu šampiona, ali su priznali da su se pred početak sezone nadali takvom rezultatu.

-Jedan od ciljeva uoči sezone bio je plasman u LŠ, ali smo to držali u tajnosti. Niko osim nas samih nije očekivao ovaj uspeh. Pokazali smo da boj ne bije svetlo oružje. Pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat u Ligi šampiona – kazao je trener Partizana Aleksandar Brković na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Srbija u borbi za bronzu

Kapiten crno-belih Nenad Maksić rekao je da iz uspeha treba izvući samo pozitivne stvari.

-Dolaze nam najbolje ekipe iz Evrope, borićemo se i pokušati da napravimo korak više i osvojimo čcetvrto mesto – naveo je Maksić.

Prvotimac Partizana Vladimir Mandić izjavio je da će dolazak najboljih ekipa mnogo značiti za mlade igrače crno-belih.

-Napravili smo veliki uspeh. Verovali smo u sebe i pokazali koliko ekipa može. Ne želim da obećavam, ali mogu da kažem da ćemo se maksimalno boriti. Ne smemo da se predajemo unapred, pogotovo ne na svom terenu – rekao je Mandić.

Povezana vest:  Rukometašice na Internacionalnom turniru u Brazilu

On je dodao da ekipa mora što pre da zaborave uspeh u LŠ i da se okrene pripremi sutrašnje utakmice domaćeg Superkupa protiv Vojvodine.

Generalni sekretar Partizana Predrag Jušković rekao je da se još ne zna da li će crno-beli kao domaćini igrati na Banjici, jer ta hala možda ne ispunjava uslove Evropske rukometne federacije (EHF).

-Još smo pod uticajem poslednjeg meča i nismo svesni uspeha. Verovatno ćemo biti tek kada Kopenhagen dođe u Beograd u prvom kolu Lige šampiona. Partizan je po budžetu skroman klub u odnosu na ekipe koje će dolaziti, ali nećemo se unapred predavati – kazao je on.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Navijači polako pristižu u Arenu

Jušković je rekao da se nada da će gradski čelnici i Ministarstvo omladine i sporta prepoznati uspeh crno-belih i pomoći šampionu Srbije.

Partizan je prošlog vikenda na kvalifikacionom turniru u slovačkom Prešovu savladao grčki AEK i portugalski Porto.

Crno-beli će u igrati u D grupi Lige šampiona sa danskim Kopenhagenom, francuskim Monpeljeom, nemačkim Kilom, španskim Ademar Leonom i mađarskim Segedinom. Prvo kolo takmičenja po grupama igra se od 28. septembra do 2. oktobra.