partizan_kopenhagen-ls

LIGA ŠAMPIONA

Danci bolji od Partizana

U prvom kolu D grupe Lige  prvaka Evrope danas je u Vršcu predstavnik Danske Kopenhagen savladao prvaka Srbije Partizan sa   31:25  (16:12).

U D grupi, pored Partizana i Kopenhagena, takmiče se još:  Segedin (Mađarska), Ade Marleon (Španija), Kil (Nemačka) i Montpelje (Francuska).

U dvorani Milenijum, pred oko 500 gledalaca, utakmicu su sudili: Ivan Kakador i Euriko Nikolau (Portugalija)

Narednu utakmicu u Ligi prvaka Partizan igra 8. oktobra protiv Ademar Leona u gostima.

Ovo je prvo učešće Partizana u najelitnijem klupskom takmičenju Evrope.

Partizan – Kopenhagen (Danska)   25: 31(12:16)

Partizan: Milić, Vasić, Milošević 2, V. Ilić, Mandić 2, Babić,  Radanović, Dimitrijević 5, Maksić 5 (2), Radivojević, N. Ilić 4, Milinić 1, Kostadinović 3, Mešter 3, Marsenić,  Potić.

Kopenhagen: Hvidt, Atlason, T.R. Hansen 2, Jorgensen, Sigurdson 12, Gudjonson 4, Ege,  T.H. Hansen 2, Ekberg 4, Malmagro 1, Hundstrup, Larsen 1, Boldsen 5, M. Hansen.

Povezana vest:  Naisa eliminisana iz Kupa pobednika kupova

Isključenja: Partizan  4, Kopenhagen 4 minuta

Sedmerici: Partizan 2 (2), Kopenhagen 3 (2)

Partizan je na startu Lige prvaka doživeo, čini se očekivani poraz, protiv mnogo renimiranije ekipe iz Danske, ali zalaganjem i igrom nije razočarao svoje malobrojne pristalice. Beograđani su dugo odolevali brzim i opasnim Dancima, koji su forsirali igru preko krila i brzih akcija. Gosti su igrali veoma čvrsto u odbrani, sjajno u napadu, pa Partizanu nije ostalo mnogo prostora da pokaže šta zna.

Beograđani su, i pored očigledne činjenice da je rival mnogo kvalitetetniji, u dobrom delu utakmice uspešno parirali poznatijem rivalu. Igrali su veoma angažovano u odbrani, raznovrsno u napadu, ali su imali puno neportebnih poromašaja u čistim situacijama. Igra crno-belih u prvih dvadeset minuta bila je sasvim korektna, a da je efikasnost bila bolja, verovatno bi Dance duže držali u rezultatskom egalu.

Povezana vest:  EP DANSKA I NORVEŠKA, Selektor rukometašica Srbije saopštio širi spisak za EP

Na golu Partizana briljirao je mladi Strahinja Milić, koji je samo u prvom poluvremenu odbranio devet teških udaraca danskih napadača. On je, pored odličnog levog krila Nemanje  Dimitrijevića, održavao rezultatsku neizvesnost, ali je u poslednja tri minuta prvog dela Partizan zaigrao neefikasno, pa je prednost začas prešla na iskusniji tim Kopenhagen.

U drugom delu Partizan nije mogao da izdrži tempo, koji su nametnuli gosti. Danci su brzom i sigurnom igrom u odbrani lako održavali ravnotežu, a u napadu su lako poentirali, jer odbrana nije više mogla da se nosi sa snažnijim rivalom. Međutim, Milić je i drugih 30 minuta imao nekoliko briljantnih odbrana.

U ekipi Kopenhagena briljiralo je levo krilo Valur Sigurdson, koji je brzinom i veštinom nadigrao celokupnu odbranu Partizana. Ipak, šteta je što domaći rukometaši svoju dobru i angažovanu igru nisu krunisali boljom efikasnošću, jer bi i rezultat za njih bio povoljniji.

Povezana vest:  Rukometaši Srbije poraženi i od Hrvatske

U Partizanu, osim golmana Milića, veoma dobri su bili 40. godišnji kapiten Nenad Maksić, zatim N. Ilić i Dimitrijević i Veljko Milošević.

Malobrojna publika u Vršcu, gde je Partizan igrao kao gost zbog zauzetosti beogradskih sala, ipak, može da bude prezadovoljna, jer je u svom gradu mogla da vidi sjajne svetske igrače – golmana Hvidta, Sigurdson, Mikela Hansen, Guđonsona i druge.

-Mislim da smo pokazali da mozzemo da igramo i protiv najboljih timova Evrope. U prvom poluvremenu smo odliccno odigrali i to treba da nam bude vodilja u daljem takmiccenju. Da smo ispoštovali sve dogovore iz svlačionice da ne bi doživeli ovako visok poraz, ali ukupno mislim da nismo razočarali – rekao je nakon utakmice jedan od najzapaženih u redovima PartizanaIvan Dimitrijević, koji je dao pet golova slavnom golmanu Hvidtu.