Handball_the_ballJagodina eliminisana u Kupu kupova

Rukometašice Jagodine ispale su večeras iz Kupa pobednika kupova, iako su na svom terenu savladale rusku Zvezdu iz Zvenigoroda sa 34:29 (22:15) u revanšu drugog kola.

U prvoj utakmici, koja je odigrana pre sedam dana u Rusiji, Jagodina je izgubila sa 31:21. Domaće igračice vodile su od početka utakmice, a njihova najveća prednost iznosila je osam golova.

Povezana vest:  Sanja Simić izbliza

Marija Lojpur i Marija Janjić postigle su po sedam golova za Jagodinu, dok je najbolja kod gošći bila Polina Kuznjecova sa devet pogodaka.

-Sve što sam tražio za ovu utakmicu moje igračice su demonstrirale. Ono što mogu da im zamerim je što ovako dobro nismo igrali u Rusiji. Zvezda je jaka ekipa, sportski je bilo razmišljati da pobedimo, ali bilo je teško sa razlikom od 10 golova iz prvog meča – rekao je trener Jagodine Zoran Ivić posle meča.

Povezana vest:  Momir Ilić završava rukometnu karijeru

Strateg gostujuće ekipe Zdravko Zovko rekao je da njegov tim večeras nije igrao na očekivanom nivou.

-Očito su moje igračice smatrale da je 10 golova iz prve utakmice dovoljno i da samo treba da izađu na teren. Nisam zadovoljan igrom svoje ekipe, dok su Jagodinke odigrale svoju najbolju utakmicu.

Kapiten Jagodine Ivana Jevtić dodala je da je njena ekipa odigrala „požrtvovano i disciplinovano i da je dala maksimum“.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije: Sada nas se svi plaše

-Ipak, rezultat iz prve utakmice bio je previsok i nismo mogli da ga nadoknadimo protiv ekipe kao što je Zvezda – zaključila je ona.