rukometasice_okupljanje_okt_2011
Okupila se ženska rukometna reprezentacija Srbije
 
Ženska rukometna reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogaradu i produžila put za Niš, gde će se narednih nekoliko dana pripremati za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Srbija će u sredu prvu utakmicu u kvalifikacijama igrati u Nišu protiv Grčke, a potom 23. oktobra u Moimenta da Beir, sastaje se sa Portugalijom.  U našoj grupi se još nalazi selekcija Rumunije.
Dve najbolje ekipe u grupi stiču pravo učešća na Evropskom prvenstvu 2012. godine, koje će se održati u Holandiji.
Posle duela sa Grčkom i Portugalijom nastavak kvalifikacija je na programu marta meseca sledeće godine, kada će Srbija imati dva meča protiv Rumunije. Završetak kvalifikacija predviđen je za maj naredne godine, susretima protiv Grčke i Portugalije.
Selektor Aleksandar Bošković na pripreme za prve dve kvalifiakcione utakmice pozvao je sledeće rukometašiće:
Olivera Tošović (Čačak), Katarina Tomašević (Bera bera, Španija), Jelena Živković (Radnički JP), Svetlana Ognjenović (Mec, Francuska), Jovana Bartošić (Zaječar), Jelena Nišavić (Zaječar), Katarina Krpež (Metalurg, Makedonija), Maja Luković (C.zvezda), Slavica Koperec (Nopal), Dragana Cvijić (Budućnost, Podgorica), Slađana Pop-Lazić (Zaječar), Sanja Rajović (Knjaz Miloš), Jelena Erić (Zaječar), Sanja Damjanović (Podravka, Hrvatska), Andrea Lekić (Đer, Mađarska), Tanja Vučković (Zaječar), Danijela Matić (Zaječar), Kristina Liščević (Metalurg, Makedonija), Dijana Števin (Budućnost, Podgorica), Jelena Živković (Ferencvaroš, Mađarska), Jelena Popović (Arvor, Francuska).
“Okupili smo se u Beogradu, a kompletiraćemo se u Nišu. Mene raduje da su sve rukometašice zdrave i orne za novi početak. Nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate na prvom okupljanju. Dugoročno naš cilj je dobar plasman na Evropskom prvenstvu u Holandiji”, rekao je selektor Bošković na okupljanju državnog tima Srbije.
On je obećao  da će se reprezentacija za svaku utakmicu pripremati kao da igramo protiv najjačih selekcija sveta.
“Pokušaću da unesem nešto novo u državni tim, koji je iznad svih nas. Mi smo apsolutni favorite protiv Grčke, ali želimo da i protiv jačih ekipa igramo dobro”, rekao je Bošković.
“Naredna tri dana želimo da se uigramo. Očekujemo drugarice koje igraju Ligu prvaka Evrope. Kada se kompletiramo protiv Grčke i Portugalije idemo na pobedu”, rekla je pred put u Niš, jedna od najiskusnijih reprezentativki Jelena Erić.
Ona očekuje da će susret protiv Portugailje biti nešto teži, nego protiv Grčke, ali je imperative da se ostvare obe pobede.
Povezana vest:  Novi selektor dama, Saša Bošković: "Kruna trenerske karijere"