reprezentacija_i_selektor_vukovic

Petar Nenadić pred „Kup Nacija“: „Dokazati da smo pravi“

 

Jedini reprezentativac sa spiska selektora Veselina Vukovića, koji igra u Danskoj, sa kojom će naša reprezentacija ukrstiti koplja u preliminarnoj fazi Evropskog prvenstva u beogradskom „Pioniru“, Danskoj, jeste Petar Nenadić (25). Srednji bek danskog TVIS Holstebro-a, izneo nam je svoja očekivanja u vezi najveće smotre evropskog rukometa, koja će se od 15. do 29. januara naredne godine, održati u našoj zemlji, kao i „Kupu Nacija“, kojim naredne nedelje „Orlovi“ započinju završni ciklus priprema:

– To će biti, praktično, poslednja provera pred ono što svi mi, koji nosimo reprezentativni dres, željno iščekujemo. Reprezentacije Mađarske, Češke i Hrvatske su za respekt i svako poštovanje. O Hrvatima ne bi trebalo trošiti reči. Mađari su uvek nezgodni, a Češka jedna tvrda ekipa. Ono što je za nas dobro u ovom trenutku je to što su sve reprezentacije na „Kupu Nacija“ i učesnice EURO 2012. To znači da će sve doći u najboljim sastavima. Dobro je što ćemo se susresti sa dve različite odbrane, 5-1 Hrvatske i 6-0 Mađara i Čeha. Najvažnije je da vidimo naše greške, kao i odbrambene formacije, koje mi možemo da odigramo. Kao što je i sam selektor izjavio, to je ključ uspeha…

Povezana vest:  Rukometašice Srbije bolje od Rumunije u prijateljskom meču

Za stvaranje pobedničke atmosfere i samopouzdanja, bitna je i publika. Koliko će ona biti bitna, i na „Kupu Nacija“, a i na samom putu do uspeha na EURO 2012?

– Mislim da ne bi trebalo trošiti reči na navijanje u Srbiji i srpskim halama. Poslednjih godina je srpski rukomet u senci nekih sportova, ali sam siguran da uz pune hale možemo da pokažemo i dokažemo da smo pravi. Kao što reče odbojkaš, Ivan Miljković, nije igranje za reprezentaciju samo nositi dres, već ima nešto i unutra.  Uz sjajne navijače, našu borbenost i pametnu igru, možemo do dobrog rezultata.

Povezana vest:  Vuković saopštio spisak igrača za mečeve sa Nemačkom

Drugu sezonu provodiš u Danskoj, gde sa uspehom nastupaš za TVIS Holstebro, trenutno trećeplasiranu ekipu tamošnjeg šampionata. Kakva su očekivanja njihove javnosti od reprezentacije, koja je bila srebrna na SP u Švedskoj?

– U Danskoj je rukomet, definitivno, sport broj 1, čak i ispred fudbala. Od reprezentacije javnost očekuje uvek visok plasman. Veliki broj danskih reprezentativaca igra u domaćoj ligi, uvek su na oku selektoru, tako da se svi nadaju ponavljanju uspeha iz Švedske, kada su za malo ostali bez zlata u finalu sa Francuzima.

Povezana vest:  Partizan odmerio snage sa zatvorenicima u Padinskoj Skeli

Da bi rukomet napravio iskorak napred u svakom pogledu, srpskoj reprezentaciji je potrebna medalja na EURO 2012. Znamo da je nezahvalno prognozirati, ali koliko su „Orlovi“ daleko ili blizu pobedničkog postolja?

– Ne bih želeo da pričam o medalji. Više bih voleo da pričam o tome, kako dobro radimo i treniramo, odnosno, kako smo svi pozitivno nervozni pred Beograd. Mislim da je najbitnije da smo zdravi i orni, a prognoze su u ovom trenutku nezahvalne. Bože zdravlja i punih hala, a borba i hrabrost se uvek isplate…