Handball_the_ball
KUP ČETIRI NACIJE
Srpski rukometaši poraženi od Mađarske  

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Nišu od Mađarske u prvoj utakmici Kupa četiri nacije sa 25:32 (14:16).

Ova utakmica bila je i prva u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Srbiji, od 17. do 29. januara 2012. godine.

Utakmica je odigrana pred oko 3.500 gledalaca, a Mađarska je došla do pobede u hali Čair u kojoj reprezentacija Srbije gotovo nikada ne gubi.

Posle kratkih priprema, ipak se očekivalo više od igrača, koji će biti domaćini na narednom Evropskom prvenstvu.

Rukometaši Srbije odigrali su dobro na početku utakmice, do 15. minnuta. Vodili su sa 9:5, a zatim su prepustili igru protivniku, koji je to znao da iskoristi. Mađarska je u 21. minutu vodila sa 13:9 i do kraja meča održala prednost.

Povezana vest:  Juniorke igrale nerešeno sa Holandijom

Najefikasniji igrač u reprezentaciji Srbije bio je Ivan Nikčević sa osam golova, dok je u timu Mađarske Sabolc Zubai je postigao osam, a Tamaš Močai šest golova.

Selektor Srbije Veselin Vuković istakao je da je osnovna razlika između njegovog i tima Mađarske, što su protivnici sastavili reprezentaciju od igrača iz dva tima.

-Većina mađarskih igrača je iz Vesprema i Segedina i imaju nešto zajedničko. To je najveća razlika u ovom trenutku između nas. Oni se poznaju, dok naši igrači dolaze iz različitih klubova I različitih režima rada. Pokazali smo da fizički nismo spremni i to će nam biti najveći problem – rekao je Vuković na konferenciji za novinare.

On je dodao da državna reprezentacija od 2000. godine nije učestvovala na Olimpijskim igrama i da zbog toga nikada nema dovoljno vremena za pripreme.

Povezana vest:  Juniorska selekcija u drugom susretu izgubila od Italije

-Uvek počinjemo iz početka. Do Evropskog prvenstva imaćemo još sedam dana priprema u decembru i 15 dana u januaru – rekao je Vuković.

Reprezentativac Srbije Alem Toskić naglasio je da je Mađarska nadigrala njegov tim u svim elementima.

-Treba da izvučemo pouke iz ove utakmice i da se spremimo za naredne protivnike – rekao je Toskić.

Selektor Mađarske Lajoš Močai ocenio je da utakmica nije bila toliko važna, jer je u toku priprema za Evropsko prvenstvo.

-Igrali smo sa kombinovanim timom sastavljenim od igrača iz Vesprema i Segedina. Došli smo sa malo treninga. Nadam se da su svi videli da imamo dobar tim – rekao je Močai.

Jedan od najboljih pojedinaca meča Tamaš Močai istakao je da je utamica bila dobra za njegov tim koji je naročito dobro igrao u odbrani.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Crna Gora i Mađarska prenele četiri boda

-Naši golmani su bili sjajni. Napravili smo malo grešaka. Hvala publici, igrali smo u sjajnoj atmosferi – rekao je Močai.

U drugom meču u Nišu sastaju se reprezentacije Hrvatske i Češke.

Naredni meč reprezentacija Srbije igraće u subotu sa Hrvatskom u 18.00 u beogradskoj hali „Pionir“.

Dvorana: Čair. Gledalaca: 3.700. Sudije: N. Volodkov i E. Zotin (Rusija). Sedmerci: Srbija 6(5), Mađarska 5(5). Isključenja: Srbija 6, Mađarska 6 minuta.

SRBIJA: Marjanac , Stanić , Milić, Šešum 3, Vujin 2(1), Nikčević 8(4), Đukić, Toskić, Stojković 3, Manojlović 4, Rnić, Vučković, Mitrović 2, Nenadić 2, Beljanski, Marjanović.

MAĐARSKA: Tatai (16 odbrana, 1 sedmerac), Mikler, Iljea 5, Časar 5, Močai 6, G. Ivančik 4(3), T. Ivančik 2, Haršanji 2(2), Putić, Laluaka, Nađ, Guljaa, Vadkerti, Zubai 7, Šuh 1, Lekai.