zvanicni pehar ep

EP SRBIJA 2012

Policajci iz Makedonije brinuće o navijačima u Nišu

 

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Makedonije Ivica Dačić i Gordana Jankulovska potpisali su danas u Nišu Protokol o saradnji u oblasti bezbednosti tokom održavanja Evropskog prvenstva u rukometu. Evrpsko prvenstvo u rukometu održaće se od 15. do 29. januara, a u Nišu će se igrati utakmice Grupe B u kojoj će se takmičiti Švedska, Nemačka, Češka i Makedonija.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije počinju SP utakmicom protiv Kine

-Protokolom je predviđeno da MUP Makedonije može poslati svoje policijske službenike, koji će brinuti o svojim navijačima u koordinaciji sa srpskom policijom – rekao je Dačić i dodao da se očekuje oko 3.000 makedonskih državljana.

Dačić je naglasio da se razmatra mogućnost da dve vlade zaključkom omoguće prelazak državne granice između Srbije i Makedonije uz ličnu kartu, pre nego što takav sporazum dve države stupi na snagu. Jankulovska je rekla da će broj policajaca iz Makedonije u Nišu zavisiti od procene eventualnog rizika u pogledu remećenja javnog reda.

Povezana vest:  KUP KUPOVA, Kolubara poražena u Bukureštu

-Protokol je još jedna potvrda dobre saradnje dva ministarstva – dodala je Jankulovska.

Ona je ocenila da delovanje policija dve susedne zemlje ima pre svega preventivni karakter i izrazila nadu da neće biti potrebe da policija interveniše.