reprezentacija_i_selektor_vukovic

EP SRBIJA 2012

Nenadić: Pojedinačni kvalitet mora da se podredi ekipi

 

Reprezentativac Srbije Petar Nenadić izjavio je da samo ukoliko se pojedinačni kvalitet igrača „pretoči u dobar kolektiv“, ekipa može daleko da dogura na predstojećem Evropskom prvenstvu u Srbiji. Rukometna reprezentacija Srbije 1. januara počela je u Staroj Pazovi završni deo priprema za Evropsko prvenstvo.

-Siguran sam da naša reprezentacija vredi. Sastavljena je od kvalitetnih rukometaša koji igraju u najboljim ligama i imaju zavidne uloge u svojim klubovima. Taj pojedinačni kvalitet treba da se pretoči u kolektiv, koji, po mom mišljenju, može daleko da dogura – rekao je Nenadić.

Povezana vest:  Bošković: Predstojeće SP najjače do sada

On je dodao da je sport jedini donosio radost narodu u poslednjih nekoliko godina kada se mnogo toga ružnog događalo i da je posle košarke, odbojke, fudbala i vaterpola došao red i na rukomet da ga obraduje.

-Mi se spremamo za polufinale i potajno mu se nadamo. Ako stignemo do (beogradske) Arene može svašta da se dogodi, u dva dane može svašta da se reši – rekao je Nenadić.

Rukometni reprezentativac Srbije istakao je da put do polufinala nećebiti lak, ali i da će mnogo toga zavisiti od prvog meča u Grupi A sa Poljskom.

Povezana vest:  Zvezda izgubila od PKB-a, Partizan osvojio titulu

-Mislim da su već svi igrači rekli da će nam se, ako tu prvu utakmicu završimo kako priželjkujemo, mnoge stvari otvoriti. Sigurno je da ćemo imati motiv više i veće samopouzdanje za naredne mečeve – rekao je Nenadić.

Prema njegovim rečima, pojedinac može da reši jednu utakmicu, ali ne i ceo turnir.

-Očekujem da svi podredimo sve kolektivu i da dišemo kao jedan. Ako se budemo držali kao ekipa, kao ljudi, kao drugari, možemo da uradimo nešto. Ne želim da se ja ili bilo ko drugi ističe, da štrči – rekao je Nenadić.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Karađorđević čestitao uspehe srpskim sportistima

On je naglasio da je zadovoljan kako je odigrao prvi deo sezone u Danskoj, jer je njegova ekipa napravila dobar rezultat i trenutno je četvrta na tabeli.

-Ove godine liga u Danskoj veoma je jaka, mislim da je jača samo u Nemačkoj. Zadovoljan sam, trenutno sam peti strelac lige – rekao je Nenadić, koji igra u Holstebrou.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.