igor_butulijaPosle prekinutog meča i “topovskog udara”

Meč se ponavlja, novi termin odigravanja utakmice naknadno

 

Direktor Super lige, Vojislav Andrić, doneo je odluku da susret 17. kola Super lige između Vojvodine Železničar i Crvene zvezde, koji je prekinut u 30. minutu pri rezultatu 16:13, zbog ubacivanja eksplozivne naprave, nakon čega je došlo do povrede trenera Igora Butulije, odigra ponovo! Doduše, Novosađani će morati narednih pet mečeva u Ligi i Kupu da igraju kao domaćini u gradu najmanje 100 km udaljenom od Novog Sada. Crveno beli su kažnjeni novčano sa 200.000 dinara, uz napomenu, da su crveno-beli odigrali utakmicu do kraja, svaka sportska ili pravna odluka bi imala drugačije dejstvo.

Povezana vest:  Kadeti otputovali u Rusiju, Dragićević: Dobra provera mesec dan pred EP

Novi termin odigravanja utakmice, odrediće direktor Super lige. Podsećanja radi čelnici Crvene zvezde ranije su nagovestili da neće igrati ponovljeni meč kao i da traže da se utakmica registruje službenim rezultatom u njihovu korist.

Ceo incident se dogodio jer je u blizini Igora Butulije, trenera Crvene zvezde, eksplodirao “topovski udar”. Prvi strateg je prevežen u bolnicu u Novom Sadu da bi ga odatle prebacili u Urgentni centar u Beogradu gde mu je konstatovano oštećenje sluha.