maskota EP 2012 Srbija, Tasa

EP 2012 SRBIJA
Beograd spreman da dočeka oko 10.000 turista
 
Hala Pionir i Beogradska arena spremne su za početak Evropskog prvenstva u rukometu koje će 15. do 29. januara, osim u Beogradu biti održano i u Novom Sadu, Nišu i Vršcu.
-Očekujemo 400 sportista iz 16 zemalja, ali i na stotine predstavnika medija, koji će doprineti promociji naše zemlje, odnosno gradova u kojima se održava takmičenje – rekao je šef organizacionog tima za Beograd Saša Kuburović.
Kuburović je kazao da Beograd raspolaže dovoljnim smeštajnim kapacitetima i dodao da će takmičari biti smešteni u hotelu „In“, koji se, kako je rekao, nalazi na dobrom položaju, s obzirom da je na auto putu, blizu Arene i Aredroma Nikola Tesla.
-Januar je odličan termin za odžavanje prvenstava jer je to mrtva sezona za hotelijere, pa verujem da će nam hotelijeri biti zahvalni. Svaki dinar koji ostane ovde pokazaće da je ovo prvenstvo bilo pogodak – istakao je on.
Predstavnik za medije Turističke organizacije Beograd (TOB) Vesna Nađ očekuje da će Beograd tokom prvenstva posetiti oko 10.000 turista.
Ona je kazala da je TOB u hotelima gde će biti smešteni učesnici takmičenja i novinari organiozovala info-punktove na kojima gosti mogu dobiti sve neophodne info i promo materijale o Beogradu.
Na tom punktu, će prem njenim rečima, raditi osoba koja će pružati sve potrebne informacije gostima hotela.
Turističko-informativni centri TOB-a, uglavnom u Knez Mihajlovoj ulici, prema njenim rečima, opremljeni su mapama i brošurama, a na svakom info-punktu biće spisak svih razgledanja grada u organiyaciji TOB-a.
-Tako će svima u slobodno vreme biti ponuđeno da obiđu Beograd sa reka, šetajući se ili autobusom – rekla je Nađ.
U skladu sa zahtevima EHF u hali Pionir renovirane svlačionice u kojima će biti smeštene ekipe, postavljane montažne tribine, kao i prostorije za VIP i medije, a da je ispred hale je popravljeno osvetljenje i uređen park.
Prema njegovim rečima u Beogradskoj areni nije puno toga rađeno, s obzirom da taj objekat zadovoljava sve standarde.
Za bezbednost takmičenja zaduženi su pripadnici MUP-a Srbije, ali i ljudi iz organizacije.
-O svakom detalju se vodi računa, imam potpuno povereanje u naše stručnjake iz domena bezbednosti i nema sumnje da će to biti odrađeno profesionalno. Želja nam je da svi ponesu samo lepe utiske, a bezbednost je svakako jedan od najbitnijih faktora – rekao je on.

 

Povezana vest:  ČELENDŽ KUP, Rukometaši Partizana optimisti pred revanš sa Benfikom