veselin_vukovic_srb_ces

EP SRBIJA 2012

Vuković: Idemo na prve bodove protiv Poljske

 

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je danas da je naš tim na startu prvenstva Evrope protiv Poljske spreman za prve bodove.

-Pripreme su bile izuzetno kvalitetne i posebno me raduje činjenica da smo bez povreda dočekali početak šampionata. Spremni smo i motivisani da osvojimo prve bodove protiv Poljske – rekao je Vuković na konfereciji za novinare u Gradskoj skupštini.

On je napomenuo da će konačan spisak od 16 igrača saopštiti večeras posle treninga. Vuković je naglasio da je „realno očekivati da ostvarimo san i osvojimo medalju“.

Povezana vest:  Zvezda i Radnički u znak sećanja na Istoka Puca

-Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović istakao je da je „osnovni cilj, pored osvajanja medalje, odlična organizacija šampiionata.

-Želja nam je da navijači krajnje korektno navijaju i pokažu svetu i Evropi da smo narod kojeg krasi kultura, dobri običaji i giostoprimstvo – rekao je Marjanović.

Kapiten reprezentacije Momir Ilić ocenio je da u našem timu vlada besprekorna atmosfera koja nagoveštava ostvarenje velikih ciljeva.

-Čini mi se da nikada nismo funkcionisali tako jedinstveno kao sada. Imamo velike šanse da na ovom šampionatu napravimo veliki rezultat“, rekao je Ilić i poručio da je naša reprezentaicja „uz pomoć publike, spremna da ispiše istorijsku stranicu našeg rukometa.

Povezana vest:  Zlatnici sa likom Cara Konstantina za učesnike SP

Generalni sekretar RŠ Božidar Ðurković je naglasio da će predstojeće Deseto prvenstvo Evrope biti „pod lupom čitavog sveta“.

-Ohrabruje partija koju su naši igrači prikazali protiv Češke. Pokazali su da imaju želje, snage i motiva da nas sve obraduju – rekao je Ðurković.

On je naglasio da je naša rukometna organizacija ispunila sve kriterijume koje su od nje zahtevali čelnici Evropske rukometne federacije (EHF).

Povezana vest:  Muška rukometna kadetska reprezentacija pretrpela prvi poraz na EP u Hrvatskoj

-Za ovaj šampionat vlada ogromno interesovanje. Najveće kompanije uključile su se u ovu rukometnu priču i to samo po sebi govori o značaju šampionata – rekao je Ðurković.

Na kraju konferencije za štampu potpisan je ugovor o saradnji između RŠ i Ministarstva odbrane Srbije i kompanije „Vino Župa AD“. Srbija prvu utakmicu na prvenstvu Evrope igra u nedelju u hali „Pionir“ od 18 časova.