zvanicni pehar ep

EP 2012 SRBIJA
Srbija i Poljska otvaraju EP za rukometaše
 
Jubilarni 10.šampionat Evrope za rukometaše počinje večeras u Beogradu, a na otvaranju od 18.15 časova u dvorani Pionir sastaće se selekcije Srbije i Poljske.
Dva sata kasnije u drugom meču A grupe snage će odmeriti Danska i Slovačka. Prethodno, od 17.35 održaće se ceremonija svečanog otvaranja.
Osim Beograda domaćini šampionata biće Niš, gde će se u renoviranoj dvorani Čair igrati utakmice B grupe koju čine Nemačka,Švedska,Češka i Makedonija. Domaćin C grupe u kojoj su Francuska, Španija, Rusija i Mađarska je Novi Sad, dok će se mečevi D grupe koju čine Hrvatska, Slovenija,Norveška i Island igrati u Vršcu.
Po tri najbolje selekcije iz grupne faze takmičenja obezbediće prolaz u drugu fazu koja će se održati u Beogradskoj areni i novosadskom SPENSU, a sama završnica uključujući i finale odigraće se u najvećoj dvorani na Balkanu – Beogradskoj areni.
Titulu sa prethodnog šampionata koje je održano 2010. godine u Austriji brane olimpijski i svetski šampioni Francuzi predvođeni najboljim igračem sveta Nikolom Karabatićem.
Selekcija Srbija koju vodi selektor Veselin Vuković nada se prvoj medalji još od šampionata Evrope u Španiji 1996, ali i olimpijskoj vizi (zlato ili finale ako je drugi finalista Francuska), odnosno obezbeđivanju kvalifikacija za London, a za to će najverovatnije biti dovoljan plasman u polufinale.
Šampionat Evrope završava se 29.januara.

 

Povezana vest:  EP 2014 DANSKA, REZULTATI, Lake pobede favorita u C i D grupi EP