maskota EP 2012 Srbija, Tasa

EP 2012 SRBIJA
Sve spremno za dolazak makedonskih navijača u Niš
 
Direktor takmičenja Evropskog prvenstva u rukometu u Nišu Milan Petronijević rekao je danas da su pripreme okončane i da je sve spremno za današnje otvaranje i prve utakmice.
-Sve reprezentacije su održale treninge i upoznale se sa halom Čair i nije bilo zamerki na organizaciju takmičenja – kazao je Petronijević.
U Niš je već stiglo više od 200 novinara iz Makedonije, Nemačke, Švedske i Češke, a danas će doputovati i navijači reprezentacije Makedonije.
Za njih je obezbeđena posebna „fan zona“ kod tehničkih fakulteta na Gradskom polju.
Direktor Studentskog centra Rade Rajković rekao je da je to mesto predviđeno za okupljanje makedonskih navijača i organizovan odlazak na Čair.
-Postavili smo video bimove za one navijače koji nisu obezbedili ulaznice za utakmice makedonske reprezentacije. Većina navijača dolaziće iz Makedonije i vraćati se organizovano posle utakmica njihove reprezentacije, a „fan zona“ biće mesto i za one navijače koji su obezbedili smeštaj u Nišu – rekao je Rajković.
Oko hale Čair izmenjen je režim saobraćaja i uvedena zabrana parkiranja.
Udruženje niških ugostitelja saopštilo je da će cene u restoranima ostati nepromenjene, uprkos činjenici što je dolazak više od 4.000 gostiju iz inostranstva dobra prilika za „ekstra zaradu“.
Danas u prvom kolu B grupe u Nišu se sastaju Nemačka i Češka (17.20) i Švedska – Makedonija (19.30).

 

Povezana vest:  Petronijević: Navijači iz Makedonije najbrojniji