veselin_vukovic_novi_sad

EP 2012 SRBIJA
Vuković: Odigrali smo strašnu odbranu
 
Selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković rekao je da njegovi igrači odigrali „strašnu odbranu“ u večerašnjoj pobedi nad Poljskom 22:18 u prvom meču Grupe A na Evropskom prvenstvu.
-Poljaci su igrali fer, a beogradska publika uživala je u strašnoj odbrani našeg tima. Nije bilo lepote u napadu i nekih dobrih akcija, ali moj tim je bio jako motivisan. Poljacima želim sreću da nastave takmičenje sa dobrim rezultatima. Nemamo vremena da slavimo, samo želimo da se stabilizujemo i spremimo za sledeći meč – kazao je Vuković posle meča u hali Pionir.
Vuković je istakao da je njegov tim odbranom pokušao da dođe do pobede „što je i uspeo“.
-Mi smo u napadu igrali ovako-onako, a na to smo išli svesno jer smo želeli da se skoncentrišemo da rudarski odigramo odbranu. To smo I uspeli kada pogledate da jedna Poljska koja ima fantastične šutere uspe da nam da samo 18 golova – rekao je Vuković.
On je istakao da su se njegovi igrači istrošili više „psihički nego fizički“.
-Večeras smo se više psihički istrošili nego fizički. Ostaju nam još dve utakmice, protiv jakih Danaca i Slovaka, nemamo vremena za slavu i nadam se da će se to dobro završiti, mi u svakom slučaju idemo na pobede – istakao je selektor Srbije.
Vuković je kazao da ne zna koliko je ozbiljna povreda pivotmena Rastka Stojkovića koji je izašao iz igre neposredno posle početka meča.
-U narednih par sati ćemo znati Stojkovićevu povredu. Ide na neku dijagnostiku pa ćemo znati da li će biti spreman za sledeći meč – rekao je Vuković.
Selektor Poljske reprezentacije Bogdan Venta kazao je da je Srbija bila bolja svih 60 minuta meča.
-Srbija je bila bolja 60 minuta, 22 gola nije mnogo primljenih, ali datih 18 je ništa. Ceo meč igrali smo sa 18 golova i 14 tehničkih grešaka i efektnost naših igrača je bila nula. Moji igrači su bili agresivni, ali nisu mogli više da urade – kazao je Venta.

 

Povezana vest:  EP DANSKA 2014, Island bolji od Norveške na otvaranju EP