slovacka_poljska_napad_polj_1

EP SRBIJA 2012
Poljska ubedljivo savladala Slovačku
 
Rukometna reprezentacija Poljske savladala je večeras u Beogradu selekciju Slovačke sa 41:24 (17:13), u drugom kolu A grupe prvenstva Evrope u Srbiji.
Poljaci su se večeras ubedljivim trijumfom iskupili za startni poraz od domaćina šampionata. Izvanrednom igrom do nogu su potukli Slovake, koji nisu imali rešenja da zaustave raspoložene i efikasne rivale.
Već na poluvremenu Poljska je obezbedila četiri gola prednosti, da bi u nastavku meča potpuno dominirala i u povremenoj egzibiciji bez većih problema izborila visoku i zasluženu pobedu.
Slovački rukometaši bili su sasvim bespomoćni u ovom susretu. Borili su se koliko su mogli, ali je posebno u drugom poluvremenu bila evidentna razlika u kvalitetu.
Nakon ovog katastrofalnog poraza, i neuspeha u prvom kolu od Danske, slovačkoj reprezentaciji skoro sigurno sledi oproštaj od daljeg učešća na evropskom prvenstvu.
Najefikasniji u redovima Poljaka bili su Tkačik sa osam pogodaka, Jurecki je postigao šest, dok je kod Slovaka bolji od ostalih bio Kukučka sa pet golova.
U drugoj utakmici A grupe od 20.15 časova igraju Srbija i Danska.
PHOTO: ataimages.rs 

 

Povezana vest:  Ministarka Snežana Samardžić-Marković: Volimo naše, poštujemo tuđe