momir_ilic_srb_danska

EP SRBIJA 2012
Ilić: Volja, publika i emocije doveli do pobede
 
Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić rekao je da su u večerašnjoj pobedi protiv Danske na Evropskom prvenstvu preovladali volja, publika i emocije.
-Zasluženo smo pobedili pred fenomenalnom publikom. Pod velikim sam utiskom, sve smo dali i učinili da ovu utakmicu pobedimo. Volja, publika, emocije – sve je to preovladalo – istakao je kapiten Srbije.
Srbija je pobedila velikog favorita Dansku sa 24:22.
Jedan od junaka pobede, sa 17 odbrana, golman Darko Stanić rekao je da je čitava ekipa zaslužna za trijumf.
-Ja ne mogu više da govorim u svoje ime, kako čitava ekipa funkcioniše ja sam samo jedan šraf. Momci izgaraju, tuku se, svi su izudarani, izubijani i svaka im čast – rekao je Stanić.
Golman Srbije je istakao da su njegove kolege zaslužile sve čestitke.
-U jednom trenutku kada smo gubili i kada bi svi pomislili da su Danci krenuli, ja sam rekao ne smemo više dozvoliti, moramo imati snage jer se jedino tako pravi rezultat – kazao je on.
Stanić je kazao da kada neka ekipa gubi od Danaca, pomisli da nema preokreta, a srpski rukometaši su večeras dokazali da nije uvek tako.
-Protiv Danaca se iz minusa vratili u meč, poveli i u najboljem mogućem redu ga priveli kraju. To dokazuje koliko mi zaista vredimo – rekao je Stanić koji je večeras odbranio 17 šuteva danskih rukometaša.
Čovek zadužen za odbrambene zadatke Nikola Manojlović kazao je da su „kolektivni duh“ i golman Darko Stanić bili ključni za pobedu.
-Kolektivna smirenost tokom čitavog susreta. Na početku je bilo loše, ali kolektivni duh koji par godina unazad nije bio prisutan je odlučio. Odbrana je odlična, ali napad je taj koji rešava – rekao je Manojlović.
PHOTO: ataimages.rs

 

Povezana vest:  EP 2012 SRBIJA, Francuska i Karabatić dolaze po novo zlato