maskota EP 2012 Srbija, Tasa

EP SRBIJA 2012
Goluža: Pobeda nad Slovenijom je veliki korak za nas
 
Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Slavko Goluža rekao je večeras da je pobedom protiv Slovenije (31:29) njegov tim napravio veliki korak ka plasmanu u polufinale.
-Zadovoljan sam kako smo igrali, iako je bilo padova. Juče smo radili u teretani jer nisam bio zadovoljan kako smo u prethodnoj utakmici igrali u odbrani. Ovo je korak nazad za Sloveniju, žao mi je jer su njihovi navijači večeras pravili sjajnu atmosferu u hali. Ipak, mi smo u ovom meču bili bolji – rekao je Goluža novinarima posle meča.
Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Ivan Čupić sa sedam golova i proglašen je za igrača utakmice.
-Slovenci su dali maksimum, ali mi smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa. Naš posao još nije gotov, idemo da pobedimo u narednoj utakmici. Moramo dobro da se odmorimo i spremimo – kazao je Čupić.
Selektor reprezentacije Slovenije Boris Delič rekao je da je njegova ekipa igrala mnogo bolje u drugom poluvremenu, ali da je skupo platila zbog loše igre u prvom delu meča.
-Pokušaćemo da ovo što pre zaboravimo. Za nas je najvažnija naredna utakmica protiv Islanda. Moramo da pobedimo i osiguramo plasman u drugi krug – zaključio je Delič.

 

Povezana vest:  Rukometašice Srbije izgubile od Španije