momir_ilic_srb_danska

EP SRBIJA 2012

Momir Ilić: Sve karte bacamo na meč sa Nemačkom

 

Kapiten muške rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić izjavio je danas da će naš tim u prvoj utakmici druge faze prvenstva Evrope protiv Nemačke „ostaviti srce na terenu“, kako bi se ostvario zacrtani cilj – polufinale.

-Sve karte ćemo baciti na sto. Nema čekanja i kalkulacija. Puni smo emocija, želimo da napravimo više nego što smo uradili. Sve karte bacamo na sutrašnju utakmicu – rekao je Ilić novinarima u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Srbija danas protiv Norveške za polufinale

Ilić je naglasio da su Nemci izuzetno neugodan protivnik.

-Nemci su nezgodni, jer imaju mentalitet koji teško koji tim moze da savlada. Ipak, ne deluju kao jak kolektiv, a upravo je taj timski duh naš najveći adut – rekao je Ilić.

Selektor Veselin Vuković je istakao da će igrači dati sve od sebe „kako bi iskoristili prvu meč loptu“.

-Svaki bod više je bliže polufinalu. Imamo pravo da sanjamo i da se jednog jutra probudimo u polufinalu. Koje će to jutro biti videćemo – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Bošković: Jedva čekamo da počne SP

Rastko Stojković poručio je da će ekipa u meču sa Nemačkom dati isti, ako ne i viši nivo požrtvovanja kao u utakmicama protiv Danske i Poljske.

-Pružićemo maksimum i uz podršku beogradske publike pokušaćemo da iskoračimo ka polufinalu – rekao je Stojković.

Petar Nenadić izjavio je da će mu biti mnogo lakše na terenu nego na tribinama.

-Sve u rok službe. Pokušaćemo da se skoncentrišemo protiv Nemačke. Najbitnije je da pobedimo i da ostvarimo cilj. Sve što se od mene bude tražilo biće ispoštovano – rekao je Nenadić, koji će zameniti povređenog Vučkovića.

Povezana vest:  Srpski predstavnici u Kelnu u EHF Ligi šampiona

Rajko Prodanović je poručio da mu je velika želja da u trci za mesto na Olimpijskim igrama „dobijemo Nemce“.

-Ovom pobedojm bismo izbacili Nemce iz trke za Igre. Preneli smo četiri boda i znamo da smo, ukioliko pobedimo, jednom nogom u polufinau. Borićemo se, pa šta bude – poručio je Prodanović.

Utakmica prvog kola druge faze na EP Srbija – Nemačka igra se sutra od 20.15 u Beogradskoj areni.