veselin_vukovic_srb_ces

EP SRBIJA 2012

Vuković: Izgoreli smo u želji da što pre prelomimo meč

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je posle večerašnjeg remija sa Nemačkom 21:21 u prvom meču druge faze Evropskog prvenstva da su njegovi igrači „izgoreli u želji da što pre prelome meč“.

-Mislim da smo igrali dobro, ali izgoreli smo u želji da što pre prelomimo meč i onda smo dozvolili Nemcima da se potpuno vrate sa sedam golova zaostatka, čak i da strepimo za jedan bod – rekao je Vukovic novinarima u Beogradskoj areni.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Nemačka u poslednjem napadu do remija sa Srbijom

Vuković je istakao da su njegovi igrači promašili nekoliko dobrih šansi.

-Promašili smo nešto što nismo smeli, a i bilo je nekih čudnih odluka sudija u važnim trenucima. To je sport i nadam se da će i nas sreća pogledati – kazao je on.

Selektor Srbije je istakao da ne može da zameri Ivanu Nikčeviću promašenu šansu, kada je iz kontranapada pogodio stativu pred sam kraj meča.

Povezana vest:  Francuska prejaka, novi poraz srpskih rukometaša na EP

-Dešava se to u sportu, ja ne mogu nekome da zamerim ako se nešto promaši, a pri tome se igrač baca na glavu. Verovatno bi svi zajedno potpisali ovo sve što smo do sad napraviti, tako da treba biti normalan i realan – kazao je Vuković.

On je rekao da srpski igrači treba što više da se odmore, jer ih čekaju bitne utakmice.

Povezana vest:  Dodik odlikovao Rukometni savez Srbije

-Imamo još dva meča da osiguramo polufinale, teoretski nam treba jedan bod, tako da moramo nastojati da se što više odmorimo. Momci su se mnogo potrošili danas i fizički i mentalno. Videli ste tugu na njihovim licima, to znači da su uložili sve, a nisu dobili ono što su očekivali – ocenio je Vuković.

Reprezentacija Srbije u ponedeljak igra protiv Švedske, a u sredu protiv Makedonije.