karabatic_i_narcis_francuska

EP SRBIJA 2012

Selektor Francuske Onesta: Nismo igrali na najboljem nivou, ali smo pobedili

 

Selektor rukometne reprezentacije Francuske Klod Onesta ocenio je da njegov tim večeras protiv Slovenije nije odigrao na naboljem nivou, ali je ipak uspeo na kraju da dobije meč prvog kola Grupe dva Evropskog prvanstva u rukometu. Onesta je na koneferenciji za novinare nakon meča čestitao Sloveniji na dobroj igri i rekao da je i današnji meč za njegov tim bio „izuzetno težak“, ali je najvažnije da su pobedili sa 28:26 (14:15).

Povezana vest:  Rukometašice Zaječara u četvrtfinalu protiv ruskog Dinama

-Slovenija ima sjajan mlad tim i sigurno će u budućnosti biti jedan od najboljih na svetu – dodao je Onesta.

Selektor Slovenije Boris Denič rekao je da je njegov tim danas išao na pobedu i da su se zato od prvog minuta upustili u veliku borbu sa Francuzima.

-Mi nemamo takvo iskustvo kao oni. Neke lopte smo lako prodali i na kraju je do izražaja došao individualni kvalitet Francuza, zbog čega su nas i dobili – rekao je Denič.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije ubedljive za plasman na Svetsko prvenstvo

Odbrambeni igrač Francuske Didije Dinar rekao je da je za njegov tim najvažnija pobeda, jer u ovom trenutku ne igraju na „najvišem nivou“.

-U prvom poluvremenu su nam zadali dosta muka u odbrani, posebno Uroš Zorman, ali je u drugom delu Tijeri Omeje bio odličan na golu i na kraju smo dobili meč – rekao je Dinar.

Povezana vest:  TIGRICE ŽELE DEVETU POBEDU

Slovenački reprezentativac Miha Zvizej rekao je da je njegov tim „od početka držao priključak sa Francuzima“, ali su u nastavku, „na žalost izgubili par lopti i dobili lake golove“, koji su ih koštali pobede.