spanija_hrvatska

EP SRBIJA 2012

Španija preokretom u drugom delu pobedila Hrvatsku

 

Rukometna reprezentacija Španije napravila je preokret u drugom poluvremenu utakmice prvog kola Grupe dva druge faze Evropskog prvenstva i večeras u Novom Sadu, u veoma kvalitetnom meču, pobedila selekciju Hrvatske sa 24:22 (11:14). Španija je, i pored mnogo bolje igre u drugom delu, dugo stizala prednost Hrvatske stečenu u prvom poluvremenu, najviše zahvaljujući odbranama hrvatskog golmana Mirka Alilovića, ali je u završnici povela i zasluženo pobedila.

Povezana vest:  Rukometašice u trećem šeširu pred žreb za SP

U izjednačenoj utakmici, i po kretanju rezultata i po pruženoj igri,Španija je bolje otvorila meč i povela sa 4:1, ali je Hrvatska sa  sedam uzastopnih golova došla do 8:4 i prednost bez većih problema održala do poluvremena.

U drugom delu Španija je zaigrala znatno bolje, pre svega u odbrani, dok je u napadu najveću pretnju hrvatskom golu predstavljala desna strana španskog napada. Desno krilo Viktor Tomas dao je pet golova i bio najefikasniji u španskom timu, dok je desni bek Edvardo Gurbindo postigao tri gola. Mirko Alilović je odlično branio u tim trenucima i na kraju imao ukupno 12 odbrana, ali su Španci i pored toga od 19:21 u 51. Minute uspeli da meč preokrenu u svoju korist i pobede sa 24:22.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Vuković: Glupostima smo vratili protivnika u meč!

Pored golmana Alilovića, u hrvatskoj reprezentaciji su zapaženi bili još Ivan Čupić sa pet golova i Blaženko Lacković sa četiri. Španija nakon ove pobede ima pet bodova i na prvom je mestu u Grupi dva, a sledi je Hrvatska sa četiri boda. Mađarska ima tri boda, dok su Island, Francuska i Slovenija sakupili po dva boda.

Povezana vest:  Jovana Risović produžila vernost Radničkom