srbija_pozdrav

EP SRBIJA 2012
Čutura: Ovo je veličanstveno
 
Rukometni reprezentativac Srbije Dalibor Čutura rekao je da je njegova ekipa napravila veličanstven uspeh plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva.
Srbija je pobedila večeras Švedsku sa 24:21 i postala prva reprezentacija koja je obezbedila učešće u polufinalu Evropskog prvenstva.
-Ovo je veličanstveno, spremali smo se za ovo. Drago mi je što se polufinale desilo baš u Srbiji. Očekivanja su nam velika, želimo zlato, ali ipak nam je osnovni cilj ostvaren – rekao je Čutura novinarima u Beogradskoj areni.
Desno krilo Rajko Prodanović istakao je da „još nije svestan šta se dogodilo“.
-Još nismo svesni šta se desilo. Hvala publici i celoj Srbiji što je bila uz nas. Idemo dalje, ne smemo da stajemo. Izuzetno smo motivisani – rekao je Prodanović
Bek Žarko Šešum kazao je da očekuje da će publike u polufinalu biti još više jer on i njegovi saigrači „zaslužuju ovakvu podršku“.
-Borili smo se dobro do samog kraja, dobro igrali odbranu. Doveli smo srpski rukomet u sam svetski vrh. Malo ćemo da uživamo pa da se spremamo za sledeći meč i polufinale. Biće teško, ali obećavam da ćemo se boriti za svaku loptu – kazao je Šešum.
Pivotmen Rastko Stojković rekao je da neće prognozirati „gde je kraj ovom timu“.
-Ne znam gde je kraj, nisam ni ranije prognozirao pa neću ni sad. Ovako nešto, ova publika, to se ne doživljava – rekao je Stojković.

 

Povezana vest:  Obradović objavio širi spisak seniora za baraž sa Portugalcima