srbija_makedonija (4)

EP SRBIJA 2012

Čutura: Ubeđen sam da prolazimo Hrvate

 

Srpski rukometni reprezentativac Dalibor Čutura izjavio je danas da je ubeđen da će naš nacionalni tim pobediti Hrvate i proći u finale Evropskog prvenstva.

-Hrvati su godinama favoriti na prvenstvima, ali i mi imamo jak motiv. Najbitnije je da odigramo dobro u odbrani, i dalje smo na 21-22 prmljena gola i to je ono što daje rezultat. Ubeđen sam da ćemo sutra pobediti – rekao je Čutura novinarima u Kovilovu.

Povezana vest:  Rukometaši Vojvodine odbranili titulu prvaka

Srednji bek Srbije dobro poznaje hrvatske rukometaše, posebno klupskog kolegu Venija Loserta, ali poručuje da kad dođe vreme za utakmicu, sva prijateljstva prestaju.

-Ovo je najbitnija utakmica u mojoj dosadašnjoj karijeri, a verujem i većini ostalih saigrača. U pitanju je polufinale EP, igramo u Beogradu, pred našom publikom, što je dodatni motiv i očekujem da će nas nositi do pobede. Hrvatima neće biti nimalo lako – poručio je Čutura.

Povezana vest:  EP 2014 DANSKA, Ilić: Izvinjavam se naciji zbog šok utakmice

Pivotmen Rasto Stojković je rekao da naš nacionalni tim mora da pruži maksimum, jer igra protiv olimpjskog i svetskog šampiona.

-Trudimo se da stišamo emocije, kako bismo ih u petak kanalisali u pravom smeru. Idemo hladne glave da pokušamo da pobedimo. Prijatelj sam sa mnogim hrvatskim igračima i žao mi je zbog ove situacije u Novom Sadu. Voleo bih da sve što se dešavalo gurnemo iza nas i da ne igramo protiv Hrvata, već protiv olimpijskih šampiona – rekao je Stojković.

Povezana vest:  Novi poraz rukometaša Srbije na olimpijskom turniru

Stojković očekuje da će publika ponovo biti jedan od aduta srpskih rukometaša u polufinalnom meču protiv Hrvatske.

-Publika nam je dala posebnu snagu. Ubeđen sam da će tako biti i sutra i pozvao bih navijače da obore rekord, koji od 2009. godine drže košarkaši Partizana na utakmici protiv grčkog Panatinaikosa – rekao je Stojković.

Meč polufinala EP Srbija – Hrvatska igra se sutra od 20.15 u Beogradskoj areni.