hrvatska_navijaci

EP SRBIJA 2012

Hrvatski navijači bez karata i pijani vraćeni sa granice

 

Pogranična policija Srbije vratila je danas dva autobusa sa ukupno 60 hrvatskih navijača koji su krenuli u Beograd na utakmicu polufinala Evropskog prvenstva u rukometu između Srbije i Hrvatske, rečeno je danas u policiji. Načelnik Uprave policije Mladen Kuribak i Uprave pogranične policije Nenad Banović rekli su da je „za sada“ vraćeno oko 60 hrvatskih navijača jer nisu imali karte za utakmicu.

Povezana vest:  Juniorke izgubile od Koreje

Banović je rekao da su vraćena dva autobusa sa članovima ekstremne navijačke grupe zagrebačkog Dinama „Bed blu bojs“, jer su neki od njih bili pijani, pored toga što nisu imali karte.

-Pošto su karte prodavane unapred, dogovoreno je da automatski budu vraćeni svi koji nemaju karte, kao i oni koji su pod dejstvom alkohola ili nose pirotehnička sredstva, bejzbol palice, poluge, noževe… – rekao je Banović.

Povezana vest:  Juniori dobili protivnike u kvalifikacijama za SP

Banović je istakao da je na kolegijumu MUP-a odlučeno da ako u autobusu sa 50 navijača ima pijanih – vraća se ceo autobus.

-Nisu imali karte, a njih 14 je bilo u vidno alkoholisanom stanju I odlučio sam da vratimo autobus – rekao je Banović.

-Uprava granična policije Srbije i Direkcija policije sve rade uz partnerski odnos i saradnju sa koelgama iz Hrvatske, od kojih smo i dobili dojavu da će doći ekstremni navijači. I stav hrvatskih kolega je da ni oni ne žele bilo kakve nerede na tribinama koje će izazvati navijači pod dejstvom narkotika i alkhola, nego da u sportskoj atmosferi pobedi bolji i plasira se u finale – rekao je Banović.

Povezana vest:  Evrospko proleće - Srbija među vodećim silama