srb_hrv_1_pol (2)
EP SRBIJA 2012
Srbija bolja od Hrvatske, za titulu protiv Danske

 

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u finale prvenstva Evrope pošto je večeras u Beogradu, u polufinalu, savladala selekciju Hrvatske sa 26:22 (13:14).
Srbija će u borbi za titulu igrati u nedelju od 17 sati protiv Danske, koja je ranije večeras u prvom polufinalnom meču pobedila Španiju sa 25:24 (12:10).
U utakmici za bronzanu medalju istog dana od 14.30 sati sastaju se Hrvatska i Španija.
Večerašnji meč odigran je pred oko 15.000 gledalaca u Beogradskoj areni, a sudili su Francuzi Nordin Lazar i Loran Rever.

Srbija: Marjanac, Šešum,Vujin 6, Nikčević 4, Manojlović 1, Toskic 3, Stanić, Ilić 8, Marković, Prodanović 1, Stojković, Beljanski, Vučković, Čutura, Stanković 3, Nenadić.

Povezana vest:  Đurković: Rukometašice oslabljene na Evropskom prvenstvu

Hrvatska: Balić 2, Duvnjak, Lacković 3, Kopljar 7, Vori 4, Gojun, Losert, Horvat 1, Vuković, Batinović, Bićanić, Buntić 1, Alilović, Čupić 3, Musa, Ninčević 1.

Sedmerci: Srbija 4 (4), Hrvatska 2 (2).

Isključenja: Srbija 6, Hrvatska 4 minuta.

Rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je večeras istorijsku pobedu nad Hrvatskom i prvi put se plasirala u finale prvenstva Evrope. Rukometaši su zakružili sjajan dan srpskih sportista kojem su prethodili uspesi tenisera Novaka Dokovića i vaterpolista.
Izabranici selektora Veselina Vukovića ovim uspehom svakako su obezbedili medalju, a ako ponove igru iz drugog poluvremena večerašnjeg meča, gotovo je izvesno da će ona biti zlatne boje.
Sasvim zasluženo, hrabrom igrom u drugom poluvremenu i nošena pesmom sa tribina ispunjene Arene, ekipa Srbije uspela je da se izdigne nakon lošeg i poprilično nervoznog izdanja u prvom poluvremenu.
Srpski rukometaši su „prelomili“ utakmicu odličnom igrom između 40. i 50. minuta, kada su došli do tri gola prednosti. Golman Darko Stanić „spustio je roletnu“ ispred svoje mreže, a u napadu su Momir Ilić i Alem Toskić postigli nekoliko izuzetno važnih pogodaka.
Veliko slavlje moglo je da počne dva minuta pre kraja, kada je Marko Vujin pogodio za 26:22 i produžio celoj Srbiji rukometu „bajku“ koja traje od 15. januara.
Među mnogo poznatih lica u Areni, prisutni su bili i članovi teniske Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i Viktor Troicki, koji su baš u ovoj dvorani 2010. godine osvojili „salataru“.
Tokom meča bilo je sporadičnih provokacija navijača sa obe strane, ali nije bilo većih incidenata. Nakon susreta grupa od 200 navijača Hrvatske zadržana je u Areni.
Finalna utakmica prvenstva Evrope između Srbije i Danske igra se u nedelju od 17 sati. Meč za bronzanu medalju između Španije i Hrvatske na programu je istog dana od 14.30 sati.

PHOTO: ataimages.rs

Povezana vest:  Andrea Lekić: Imala sam strah od povrede