navijaci_beograd (1)

EP SRBIJA 2012
Beograd slavi pobedu srpskih rukometaša nad Hrvatskom
 
Pobeda rukometaša Srbije nad selekcijom Hrvatske i plasman u finale prvenstva Evrope izazvala je oduševljenje među Beograđanima, a odmah nakon meča petardama i pesmom je proslavljen veliki sportski uspeh.
U brojnim lokalima u centru grada mladi su uzvicima „Srbija, Srbija“ i „Pobeda, finale“ pozdravili sjajnu igru rukometaša, koji su nadahnutom igrom ubedljivo dobili meč „visokog rizika“ (26:22) i zasluženo izborili borbu za kontinentalnu titulu.
Grupe mladića i devojaka okićene nacionalnim obeležjima krenule su ka tradicionalnom mestu okupljanja nakon značajnih sportskih uspeha državnih timova – Trgu republike. Tu je već nekoliko stotina uglavnom mladih, koji skandiraju sada već srebrnim rukometašima, listom uvereni da neće stati u pobedonosnom pohodu i da će se u nedelju, u finalu protiv Danske, okititi žarko željenom titulom evropskog šampiona.
„Srbija, Srbija“ ođekuje centralnim beogradskim ulicama, gde kruže automobili sa uključenim sirenama i istaknutim državnim zastavama. Oduševljeni navijači pozdravljaju novi veliki uspeh srpskog sporta, nakon trijumfa u izuzetno značajnom meču koji je protekla dva okupirao pažnju celokupne javnosti.
navijaci_beograd (2) 

 

Povezana vest:  Crna Gora startovala pobedom na olimpijskom turniru