veselin_vukovic_srb_sve

EP SRBIJA 2012
Vuković: Ostvarili smo veliki deo svojih snova
 
Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je večeras da je pobedom nad Hrvatskom i plasmanom u finale prvenstva Evrope naš tim ostvario veliki deo snova.
-Veći deo snova smo odsanjali ovom pobedom. Potrošili smo se fizički, i ne znamo koliko je u nama ostalo snaga za finale protiv Danske – rekao je Vuković na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni nakon pobede od 26:22 protiv Hrvatske.
Selektor Srbije istakao je da je ekipa „impresionirana ušla u mec sa Hrvatima“.
-U početku nismo bili dobri ni u u odbrani ni u napadu. Srećom, ni Hrvati nisu bili na nivou, tako da smo dali nekoliko lakih golova. U nastavku meča tražili smo pravu postavu, menjali igrače i na poluvremenu se dogovorili da “zatvorimo“ Vorija i da rizikujemo šut sa distance. Srećom, Stanić je proradio i sve je zatim krenulo željenim tokom – rekao je Vuković.
Selektor srpskog tima je napomenuo da je sledeći protivnik Danska „slabija od Hrvatske“.
-Hrvati su trenutno bolji od Danaca. Ipak, nismo sigurni koliko ćemo moći ovako ranjeni da uđemo u borbu za zlato – rekao je Vuković i dodao da „Danci svakodnevno dižu formu“, ali da se nada da će naš tim i protiv njih naći snage za pobedu i istorijsko zlato.
Vuković je čestitao Hrvatima na izvanrednoj utakmici.
-Nije im bilo lako pred 20.000 ljudi. Čekali smo kada će da padnu i u drugom poluvremenu je taj trenutak došao – rekao je Vuković.
Kapiten Srbije Momir Ilić je istakao da je večeras pobedio rukomet.
-Pobedio je rukomet i Srbija se vratila na stazu slave gde je Hrvatska već duže vreme – rekao je Ilić.
On je naglasio da je naš tim u meč sa Hrvatima „ušao prenervozno u želji da ga odmah prelomi“.
-Želeli smo odmah da prelomimo, ali protiv ekipe kakva je Hrvatska to je nemoguće. Jedini način da im se suprotstavimo bila je odbrana u kojoj smo bukvalno ginuli na terenu – rekao je Ilić.
Golman Darko Stanić je podsetio da je naša reprezentacija počela loše utakmicu zbog slabe odbrane.
-Nisam nikako mogao da se razbranim. Sreća što ni Hrvati nisu bili pri šutu i što su nam dozvolili da ostanemo u meču. Na poluvremenu sam razmišljao kako ne treb da propustimo ovu istorijsku šansu i da moramo da damo još više kako bi pobedili – rekao je Stanić.
-Oni se jednostavno nisu snašli, jer je protisak bio ogroman. Zahvalan sam Hrvatima na fer i korektnoj igri – dodao je on.
Stanić je naveo i da je publika odigrala veliku ulogu u večerašnjoj pobedi.
Selektor Hrvatske Slavko Goluža čestitao je Srbiji zasluženoj pobedi i složio se da je Stanić odbranama vratio domaćina u meč.
-Igrali smo dobro do 23. minuta, kada samo imali loptu za tri gola prednosti ali smo to propustili, a Stanić se vratio svojim odbranama i to je bilo to – rekao je Goluža.
Goluža je istakao da je „neki idiot“ gađao flašicom vode njega i jednog hrvatskog igraca, ali da je pogodio Šešuma u oko.
-Žao mi je što je Šešum pogođen i želim mu da se što pre oporavi – dodao je Goluža.
PHOTO: ataimages.rs

 

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Srbija ispustila pobedu protiv Švedske