alilovic_golman_hrvatska

EP SRBIJA 2012
Alilović: Propustili smo šansu u prvom poluvremenu
 
Golman rukometne reprezentacije Hrvatske Mirko Alilović rekao je večeras da ne smatra da je njegov kolega Darko Stanić bio jedini zaslužan za pobedu Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva.
-Nije baš Stanić presudio, ali na početku drugog poluvremena poskidao nam je dve, tri lopte, onda smo bacili u bunar nekoliko lopti, zaostajali za gol i oni su to iskoristili. Nekako smo stali, prvih 30 minuta smo baš dobro odigrali, imali smo priliku da ih slomimo, da odemo na tri četiri razlike, ali šta da se se radi – rekao je Alilović novinarima posle poraza od 26:22.
Alilović je dodao da atmosfera u Beogradskoj areni nije mnogo zasmetala njemu i saigračima.
-Ista je bila atmosfera u prvom i drugom poluvremenu. Bilo je baš zeštoko kad su otišli na dva gola razlike. Čestitam reprezentaciji Srbije na prolasku u finale – rekao je on.
Po mnogima jedan od najboljih rukometaša svih vremena Ivano Balić rekao je da je ključ neuspeha loše drugo poluvreme u kojem njegov tim nije mogao da postiže lake golove.
-Pali smo u odbrani u drugom poluvremenu, nismo igrali dobro i nismo mogli da razvijemo kontre i polukontre. Tu smo izgubili utakmicu. Mislim da je Stanić u drugom poluvremnu odbranio sve izvan devet metara – rekao je posle meča Balić.
Razočaran zbog neuspeha bio je i Domagoj Duvnjak.
-Nismo uspeli da se vratimo u meč, bilo je teško pred 15.000 njihovih navijača. Ne znam šta da kažem, razočaran sam, ali moramo da se vratimo i pokušamo da pobedimo u meču za bronzu – rekao je Duvnjak.

 

Povezana vest:  REZULTATI 3. KOLA SRL ZA MUŠKARCE I 1. KOLA SRL ZA ŽENE