darko_stanic_srb_hrv (2)

EP SRBIJA 2012
Stanić: Nije slučajan uspeh sportista na Svetog Savu

 

Golman rukometne reprezentacije Srbije i jedan od junaka dosadašnjeg dela prvenstva Evrope Darko Stanić izjavio je danas da nije slučajno što su srpski sportisti na Svetog Savu izborili tri finala.
Pored rukometaša, plasman u finale Australijan opena obezbedio je prvi reket sveta Novak Ðoković, a za zlatnu medalju na šampionatu Evrope boriće se i vaterpolisti.
-Bićemo svesni uspeha kad sve bude prošlo. Presrećni smo, vidimo reakciju čitave države i regiona. Ja sam iz Crne Gore, zovu me i kažu da je tamo veliko slavlje. Eto, desilo se da na Svetog Savu doživimo toliki uspeh srpskih sportista, nije to slučajno – rekao je Stanić.
Stanić je u prvom poluvremenu polufinalnog meča sa Hrvatskom odbranio samo jedan šut, ali je u nastavku je „zaključao“ gol, nanizao 11 odbrana i bio najzaslužniji za istorijsku pobedu Srbije.
-Znao sam da neće moći da izdrže takav pritisak i da ćemo se vratiti. U poluvremenu smo se malo sabrali, popričali, jer izgledalo je kao da nismo u utakmici i da prolazi pored nas. Pomislili smo – toliko željeno finale i naš san nam izmiče. Dogovorilio smo se da pružimo i više od maksimuma, ispalo je da je to bilo dovoljno i stvari su u nastavku počele da idu u pravom toku – rekao je srpski golman.
Na konstataciju saigrača da je prespavao prvo poluvreme protiv Hrvata Stanić je rekao:
-Igrači očekuju previše od mene. Nisu mi ni oni pomogli kao što su radili u prethodnim utakmicama, loša je bila odbrana. Teško je braniti kad na početku primiš pet-šest golova, onda ne ide kako treba. Zato me je i selektor zamenio kako bi imao što veću pauzu i spreman dočekao drugo poluvreme – rekao je Stanić.
Stanić smatra da je Danska ospasna ekipa i da neće biti lako pobediti je dva puta u kratkom periodu, ali da pred fanatastičnom publikom u Areni ništa nije nemoguće.
-Želeo sam da prođu u finale, jer ih bolje poznajemo, pobedili smo ih u grupi u Pioniru i sa većim samopuzdanjem ulazimo u utakmicu. Špance ne poznajemo tako dobro, učinilo mi se da su najkvalitetnija ekipa na šampionatu, ali pokazalo se da su i oni izgubili snagu u završnici – zaključio je Stanić.

 

PHOTO: ataimages.rs 
Povezana vest:  Vuković sa dva debitanta na Rumuniju i Mađarsku