slavko_goluya_selektor_hrvatska

EP SRBIJA 2012
Goluža: Skidam kapu svojim igračima
 
Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Slavko Goluža rekao je posle današnje pobede nad Španijom (31:27) u meču za treće mesto na Evropskom prvenstvu da su njegovi igrači najbolji na svetu i da im „skida kapu“.
-Nije bilo lako, puno smo hteli, da igramo finale, ali šta je – tu je. Skidam kapu mojim igračima, bilo nam je teško pripremiti se, ali imali smo hrabrosti i igrali do poslednjeg atoma snage. Dali smo sve od sebe, malo sreće nam je falilo da uđemo u finale – rekao je Goluža novinarima u Beogradskoj areni.
Goluža je istakao da su za njega hrvatski igrači najbolji na svetu.
Pivot hrvatske reprezentacije Igor Vori čestitao je Špancima na fer i korektnoj igri.
-Nakon svega što smo prošli psihički smo se totalno ispraznili, nisam verovao da ćemo uspeti da se podignemo – rekao je Vori.
Najbolji desni bek Evropskog prvenstva Marko Kopljar rekao je da se njegova ekipa dobro podigla posle poraza u polufinalu i da mu je „strašno drago“ što su uzeli medalju.
Selektor Španije Valero Rivera kazao je da je njegova ekipa danas odigrala najgori meč na Evropskom prvenstvu.
-Hrvatska je bila bolja, uspevali smo da se držimo blizu rezultatski, ali ne i nešto više. Danas smo odigrali najgori meč na Evropskom prvenstvu. Nismo na žalost pobedili, ali moramo da budemo uzdignute
glave i čestitamo protivniku. Bio je težak meč, nedelju dana pošto smo ih pobedili morali smo ponovo da igramo – kazao je Rivera.
Danijel Sarmiento rekao je da je njegova ekipa izgubla zbog izuzetno loše igre u odbrani.
-Imali smo ozbiljnih problema u napadu, gubili smo puno lopti. Odigrali smo odličan turnir, ali na kraju ipak ostali bez medalje – kazao je Sarmiento.
PHOTO: ataimages.rs 

 

Povezana vest:  Crnogorski rukometaši pobedili Island