finale_igra (5)

EP SRBIJA 2012
Danska ipak prejaka, Srbija osvojila srebro
 
Rukometna reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na prvenstvu Evrope pošto je danas u finalnoj utakmici u Beogradu izgubila od selekcije Danske sa 21:19 (9:7).
Rukometaši Srbije ranije su izborili učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Londonu.
Danska je trijumfom na šampionatu u Srbiji izborila direktno učešće na Igrama u Londonu.
Utakmica je odigrana pred 16.000 navijača u Beogradskoj areni, a sudili su Norvežani Kenet Abrahamsen i Arne Kristijansen.
Srbija: Marjanac, Vujin 2, Nikčević 2, Manojlović 1, Toskić 2, Stanić, Ilić 2, Marković, Prodanović 3, Stojković 2, Beljanski 1, Vučković 3, Čutura, Stanković, Nenadić.
Danska: Landin, Mogensen, Kristijansen, Lauge 2, Markusen 2, Egert 3, Spelerberg 1, Svan-Hansen, Lindberg 2, R. Toft-Hansen 1, Kleverli, Sondergard 1, H. Toft-Hansen, M. Hansen 9, Nilsen.
Sedmerci: Srbija 3/2, Danska 1/1
Isključenja: Srbija 8 minuta, Danska 6 minuta
Rukometaši Srbije nisu uspeli da naprave veliko čudo i osvoje titulu prvaka Evrope, ali su plasmanom u finale kontinentalnog šampionata definitivno vratili ovaj sport na veliku scenu.
Iako nisu pobedili Dansku, rukometaši su dosadašnjim rezultatima na EP stali uz rame Novaku Ðokoviću i vaterpolistima koji su ranije danas osvojili titule u Melburnu i Ajndhovenu.
Izabranici Veselina Vukovića pokazali su veliko srce i hrabru igru u Areni, ali je Danska u ovom trenutku, predvođena fenomenalnim Mikaelom Hansenom, ipak bolji tim.
Pored srebrne medalje, srpskom timu za utehu ostaju i dva individualna priznanja, Momiru Iliću za najkorisnijeg igrača šampionata i Darku Staniću za najboljeg golmana.
Danci su od početka meča diktirali ritam, a Srbija je samo jednom na početku imala nerešen rezultat 2:2. Selekcija Danske dobro je organizovala kontranapade, igrala brzo i u takvoj situaciji Srbija se nije snašla najbolje.
Ipak, uspeli su srpski rukometaši da uvedu meču u koliko – toliko neizvesnu završnicu i smanjili na dva gola razlike. Tada je stvari u svoje ruke preuzeo sjajni Mikael Hansen i dva minuta pre kraja sve je bilo rešeno.
Rukometaš Kila je u ključnim trenucima realizovao nekoliko napada, dok se srpski igrači nisu snašli u dva napada zaredom i šanse za izjednačenje otišle su u nepovrat.
Uprkos porazu, navijači u Beogradskoj areni su aplauzom i pesmom ispratili rukometaše, kojima je podršku tokom cele utakmice davao i povređeni saigrač Žarko Šešum.
Ranije danas, bronzanu medalju osvojila je selekcija Hrvatske koja je u meču za treće mesto savladala Španiju.
PHOTO: ataimages.rs

 

Povezana vest:  Muška rukometna kadetska reprezentacija startovala pobedom na EP u Hrvatskoj