srbija_finale_pehar (1)
EP SRBIJA 2012
Rukometaši Srbije: Veliki uspeh i za srpski narod
 
Rukometni reprezentativci Srbije složili su se posle večerašnjeg poraza u finalu Evropskog prvenstva
od Danske (21:19) da je drugo mesto veliki uspeh za ceo srpski sport, ali i velika stvar za srpski narod.
-Želeli smo medalju, dobili smo srebrnu. Mnogo sam očekivao pre ovog prvenstva, a ciljeve smo i prevazišli. Finale nismo odigrali kako smo želeli i zbog toga ostaje mali žal – rekao je kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilić novinarima u Beogradskoj areni.
-Zaslužili smo medalju, dostojno smo reprezentovali državu i srebro poklanjamo celom srpskom narodu – dodao je Ilić.
Specijalista za odbranu Nikola Manojlović rekao je da su srpski reprezentativci od početka svaki meč igrali kao da je finale i da ih je to mnogo izmorilo.
-Ovo je fenomenalan uspeh za celu našu generaciju. Treba da budemo zadovoljni , mi još mnogo imamo da pokažemo. Idemo dalje, u narednom periodu želimo da budemo još bolji – rekao je Manojlović.
Najstariji reprezentativac Srbije Dalibor Čutura istakao je da je srebrna medalja na Evropskom prvensvu velika stvar za ceo narod.
-Ništa nismo izgubili, ne smemo biti tužni. Svi smo mnogo srećni, ovo je velika stvar za ceo srpski narod – kazao je Čutura.
Srednji bek Nenad Vučković naglasio je da reprezentacija mora da zadrži kontinuitet i na sledećim takmičenjima na kojima bude učestvovala.
-Loše smo ušli u finale, malo smo bili ispražnjeni posle meča sa Hrvatskom. Prvo poluvreme smo odigrali loše, davali su nam neke lake golove. Srebro je za nas kao zlato, napravili smo veliki rezultat – istakao je Vučković.
Desno krilo Rajko Prodanović kazao je da je srpskim rukometašima nedostajalo svežine u finalu.
-Nedostajalo nam je svežine, mnogo smo se istrošili u prethodnim utakmicama. Šta je – tu je, mi smo napravili istorijski uspeh za Srbiju – kazao je Prodanović.
Desni bek Marko Vujin rekao je da srpska reprezentacija nije funkcionisala kako treba na terenu.
-Sačekali smo meč ispražnjeni, jednostavno nismo mogli više. Na terenu nismo funkcionisali kako treba. Ovo je veliki rezultat i napravljen je veliki korak napred za srpski rukomet – rekao je Vujin.
 
PHOTO: ataimages.rs
Povezana vest:  JUNIORSKO SP, Juniorke Srbije savladale Hrvatsku