anto sk grada 005

Vaterpolisti i rukometaši dočekani ovacijama
 
Ovacijama, pesmom i skandiranjem „Srbija, Srbija“ večeras je ispred Skupštine Beograda blizu 20.000 građana pozdravilo vaterpolo i rukometne reprezentativce, osvajače zlatne i srebrne medalje na prvenstvima Evrope.
Uprkos hladnom vremenu, veliki broj uglavnom mladih došlo je da pozdravi srpske sportske junake, dok je trijumf Novaka Ðokovića na Australijan Openu još jednom sa ushićenjem pozdravljen nakon kratkog video zapisa.
Svi u glas su zajedno sa vaterpolistima i rukometašima zapevali himnu Srbije „Bože pravde“ i zajedničko slavlje je počelo uzvicima „šampioni, šampioni“.
Selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Udovičić izjavio je da je zlatna medalja zajednički uspeh, dok je najbolji golman rukometnog šampionata Darko Stanić istakao da su navijači „doneli srebro Srbiji“.
-Podržavali ste nas i na taj način pomogli ste da ostvarimo snove. Ne bismo uspeli bez vas i zbog toga smo ponosni što smo obradovali celu zemlju – rekao je Stanić.
Vaterpolista Andrija Prlainović je rekao da je borba za zlato u Ajndhovenu bila „bitka za narod Srbije“.
-Sve što radimo je borba i za vas – poručio je Prlainović i pozdravio svoj rodni Herceg Novi.
Najkorisniji igrač rukometnog prvenstva Momir Ilić zahvalio je „srpskom narodu“ koji je, kako je istakao „sve vreme disao sa rukometnom reprezentacijom“.
-Vi ste ti koji ste bili uz nas sve vreme – rekao je Ilić.
Kapiten vaterpolo reprezentacije Vanja Udovičić zahvalio je na energiji koju su naši navijači „slali“ svojim bodrenjem u Ajndhoven.
-Hvala što ste nas bodrili prethodnih 15 dana i što ste slali vašu energiju koja nas je dovela do zlata. Hvala na toj podršci i Novaku Ðokoviću i rukometašima i čestitam im od srca na uspeh – rekao je Udovičić.
On je poručio da se naši sportisti sada okreću Olimpijskim igrama.
-Nadam se da ćemo na ovom mestu proslaviti olimpijsku medalju – poručio je Udovičić.
Filip Filipović je rekao da je sjajna atmosfera na platou ispred gradske Skupštine pomogla „da se svi zagrejemo po nehumanoj hladnoći“.
-Osećamo se fantastično pred ovolikim brojem građana. Sada smo još ponosniji na vredan rezultat na prvenstvu Evrope, a obećavamo vam da ćemo sve učiniti da slično bude i kroz šest meseci, kada se budemo vraćali sa Olimpijskih igara – poručio je zvanično najbolji vaterpolista sveta.
Hiljade uglavnom mladih, okićeni zastavama i nacionalnim znamenjima, pesmom i skandiranjem sportskim ljubimcima još dugo je slavilo uz spektakularni vatromet ispred gradske Skupštine.

 {vsig}DOCEK_RUK_I_VAT{/vsig}

Povezana vest:  Vujović trener Zagreba