andrea_lekic_1

Andrea Lekić s mađarskim klubom Đer u polufinalu Lige šampiona
 
Jedna od TOP 5 na svetu i najbolja srpska rukometašica, Andrea Lekić, plasirala se sa svojim klubom u polufinale Lige šampiona. Mađarski Đer je pobedom 29-24 nad Midtjilandom na gostovanju u Danskoj, dva kola pre kraja TOP 8 faze Lige šampiona obezbedio plasman u polufinale ovog takmičenja. Andrea je sa 6 golova bila drugi strelac Đera koji će se tako po šesti put uzastopno upustiti u borbu za trofejom koji im i dalje nedostaje u klupskim vitrinama.
Posle pobede koja je mađarskoj ekipi otvorila put među četiri najbolje ekipe Evrope, Andrea se u opštem slavlju javila uz kratak komentar: „Uopšte nisam gledala semafor i nisam sigurna da znam tačan rezultat na kraju, ali znam da smo odigrale odličnu utakmicu i pobedile(smeh). Presrećna sam. Nastavile smo niz pobeda od početka godine, a sada je na redu malo slavlje.“
Srpski ženski rukomet neće u završnici Lige šampiona imati samo kapitena reprezentacije Andreu Lekić. Tu će biti još jedna predstavnica, Dragana Cvijić koja je sa svojom ekipom, podgoričkom Budućnosti, takodje izborila za nastup u polufinalu.
Podsećamo, do ponedeljka 27.februara traje glasanje za najbolju rukometašicu sveta u izboru Medjunarodne rukometne federacije(IHF), a Andrea se nalazi u najužem izboru(TOP 5) za to prestižno priznanje.
Ukoliko niste glasali kao medij, učinite preko sledećeg linka:

 

Povezana vest:  Srbija u decembru domaćin rukometnog EP za žene