andrea_lekic_i_heidi_loke

Andrea Lekić četvrta rukometašica sveta u izboru Me]unarodne rukometne federacije
 
Andrea Lekić je zauzela je četvrto mesto u izboru za najbolju rukometašicu sveta u organizaciji Me]unarodne rukometne federacije(IHF). Kapiten reprezentacije Srbije i igračica madjarskog Đera, dobila je 18% glasova, što je bilo za 10% manje od procenta koji je bio potreban za pobedu. Pobedu je odnela Andreina saigračica, Norvežanka Heidi Loke sa 28% glasova.
Andrea nije razočarana ishodom jer smatra da njeno, i vreme srpskog rukometa tek dolazi, ali zato nije propustila priliku da se zahvali svima na podršci.
-„Dobila sam veliku podršku tokom izbora za najbolju igračicu sveta i želim svima da se zahvalim. Od srca, hvala. Trudiću se da nastavim da opravdavam poverenje koje sam dobila. Nadam se da moje, i vreme srpskog rukometa tek dolazi. Moja saigračica Heidi Loke je zasluženo ponela titulu najbolje, a naš klub je ponosan, što ima tri od pet najboljih igračica sveta.“
Ženska rukometna reprezentacija Srbije predvođena kapitenom Lekić, okuplja se 18.marta na pripremama za dva meča kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, koje igra protiv Rumunije 22. i 24.marta.

 

Povezana vest:  Blagojević: Ne odričemo se borbe za trofeje