dinamo_zajecar

Verica Nikolić: Dinamo zreliji od nas
 
Utisak da je moglo bolje, pre svega u prvom meču sa Ruskinjama u Zaječaru, zajednički je za čitavu ekspediciju srpskih šampionki u ruskom Volgogradu. Utučena posle utakmice, bila je reprezentativka, Verica Nikolić:
– Imale smo svoje šanse. Dinamo nam leži kao ekipa. Podbacile smo u Zaječaru, nismo odigrale na nivou. Ni ovaj rezultat od 5-6 razlike nije realan odnos snaga. Dozvolile smo im da nas iskontraju, koristile su naše tehničke greške – kaže Nikolićeva i dodaje:
– Mogle smo bolje. Ruskinje su ekipa koja od prvog do 60. minuta igra u jednom ritmu, bez mnogo uspona i padova. Čekaju protivnika da uđe u seriju grešaka i tu traže svoju šansu. Nisu ništa posebno, ne mislim da su bolje od nas, ali su igrale zrelije.
Bile ste bolje u uvodnih 15, 20 minuta oba meča, a onda je usledio pad…
– Kroz priču sa devojkama, došle smo do zaključka da nemamo dovoljno snage. Imale smo previše utakmica u prethodnom periodu, nismo stizale da se posvetimo radu u teretani, na koji smo navikli, jednom-dva puta nedeljno. To je isto jedan od razloga lošijih partija – zaključila je Nikolićeva.
PREDSEDNIK, MILAN STANKOVIĆ: „ŽAL ZA POBEDOM U ZAJEČARU“
I pre mečeva četvrtfinala, znalo se da je Dinamo favorit, a u kojom meri je zadovoljan otporom svoje ekipe, bilo je pitanje upućeno prvom čoveku kluba, Milanu Stankoviću:
– Utakmicom u Volgogradu sam zadovoljan, pre svega pristupom i voljom devojaka da nadoknade izostanak dve igračice (Mange i Pislaru). Što se tiče same igre, ponovili smo ono što nam se dešava već određeno vreme. Pravili smo tehničke greške, koje po renomeu igračica, ne bismo smeli da pravimo. Sve ukupno, kada se pogleda, napravili smo najbolji rezultat u istoriji kluba i pomak što se tiče Evrope – rekao je Stanković i osvrnuo se na padove u oba meča posle 15-20 dobrih uvodnih minuta.
– Takve stvari su za analizu stručnog štaba, koja je možda već trebala da bude urađena, kako nam se ne bi ponovilo ono što nam se desilo pre sedam dana u Zaječaru. Pred sjajnim našim navijačima smo trebali da pobedimo. Sa tom pobedom, bio bih zadovoljan i pored eliminacije. Ovako ostaje žal…
Odigrali ste 11 evropskih utakmica ove sezone. Sada ostaje završnica domaćih takmičenja, kao i regionalne lige…
– Što se tiče regionalne lige, možemo do samog finala, gde bi trebali da se sastanemo sa podgoričkom Budućnošću. Prvenstvo je gotovo rešeno, ostaje Kup. Dobili smo organizaciju, pred našim navijačima ne potcenjujemo nikoga, ali imamo lepu šansu da osvojimo treću duplu krunu zaredom – zaključio je Stanković.

 

Povezana vest:  Bošković: Ispunjena strategija RSS, ali mogli smo i bolje