veselin_vukovic_srb_ces 

Vuković: Dobro je, živi smo
 
Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je nakon večerašnjeg remija sa Poljskom da je najvažnije da ekipa još ima šanse za odlazak na Olimpijske igre, iako zavisi i od drugih rezultata.
-Živi smo i strepimo! Zavisimo od drugih. Moram da kažem, da smo imali najtežu grupu i najteži raspored od svih koji vade vizu za London. Ušli smo u duel sa dosta problema. Mučili se, ali ipak, vratili smo se. Prelomni trenutak je bila kontra koju je promašio Prodanović, ali smo zahvaljujući sreći i Poljacima ostali živi – rekao je Vuković posle meča na turniru u Alikanteu koji je završen rezultatom 25:25.
Srbiju u nedelju u poslednjem kolu kvalifikacionog takmičenja očekuje duel sa Alžirom u kojem mora da pobedi, a potom joj je i neophodan trijumf Španije nad Poljskom.
-Ne bi bilo fer da u nedelju Španija pusti Poljsku. Ja sam nemiran zbog naše utakmice sa Alžirom. Ostali samo bez Nikole Manojlovića, tako da će biti teško. Ali, bitno je da smo u igri – zaključio je Vuković.
Rukometaš Srbije Rajko Prodanović ocenio je da je ekipa uz dosta sreće osvojila važan bod.
-Odigrali smo jako tešku utakmicu. Nismo uspeli da prelomimo kada je trebalo, ali smo srećom izvukli bod. Mislim da su presudila naša iskljucenja, ali idemo i u nedelju da pobedimo i čekamo poslednji duel Španija – Poljska – kazao je Prodanović.
Bod Srbiji na večerašnjoj utakmici doneo je Ivan Nikčević golom pet sekundi pre kraja.

 

Povezana vest:  Svetski prvak Španija ostala bez selektora