momir_ilic_srb_hrv (1)

Ilić: Idemo u London
 
Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić izjavio je nakon večerašnjeg remija sa Poljskom (25:25) da čvrsto veruje u plasman na Olimpijske igre u Londonu.
-Odigrali smo jako tešku utakmicu. Po ko zna koji put smo pokazali kako se bori za svoju zemlju. Konačno i nas Bog da pogleda u važnim momentima. Ništa jos nije gotovo. Nadam se, uz svu sreću nedeljnog dana, da ćemo otići u London. Mi smo uradili sve što je bilo do nas – rekao je Ilić posle remija u Alikanteu.
Da bi na kvalifikacionom turniru u Alikanteu osvojila jedno od prva dva mesta, Srbija mora sutra da pobedi Alžir i da se nada pobedi Španije protiv Poljske.
-Svi smo se tresli do poslednje sekunde. Gubili smo dva razlike od Poljaka, ali najvažnije je da nismo poraženi. Preostaje nam da pobedimo u nedelju Alžir i čekamo duel Španija – Poljska. Bila je jako teška utakmica, svih 60 minuta – pravi fajt – rekao je reprezentativac Srbije Petar Nenadić.
Njegov saigrač Rastko Stojković ocenio je da je velika borbenost ekipe na kraju donela bod i sačuvala nadu za OI.
-Danas smo imali dosta sreće. Borili smo se kao lavovi i na kraju uspeli da osvojimo bod. Sada imamo velike šanse da idemo u London. Lično, mogu da budem zadovoljan zbog boda, jer smo tri minuta pre kraja već bili otpisani. Španija mora da pobedi Poljsku zbog sebe, a i zbog nas – zaključio je Stojković.
Sutra od 17.30 sastaju se Srbija – Alžir, a od 20.15 igraju Španija – Poljska.

 

Povezana vest:  Mladi rukometaši na Sajmu sporta i prezentaciji rukometa