kzs_ZENE_srbija_hotel

Rukometašice na pripremama u Vrnjačkoj Banji

 

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nastaviće pripreme za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo s Grčkom i Portugalom u Vrnjačkoj Banji, rekao je danas pomoćni trener Živojin Maksić. On je objasnio da će na pripremama biti 19 igračica, kao i da se nada da će u predstojećim mečevima Srbija osvojiti četiri boda.

Jedna od najboljih rukometašica Srbije Sanja Damnjanović istakla je da kontrolna utakmica u Holandiji nije bila najbolja, jer je selektor Saša Bošković dosta kombinovao.

Povezana vest:  Metaloplastika pobedila Partizan u Beogradu

-Imamo da odigramo još dve utakmice u kvalifikacijama. Mislim da smo kvalitetnija ekipa od Grčke i Portugala, tako da će nam naredni mečevi poslužiti za uigravanje. Nadam se da ćemo da pobedimo – rekla je Damnjanovićeva na konferenciji za novinare u Beogradu.

Pivotmenka Dragana Cvijić došla je sa štakama, posle operacije kolena, da podrži ekipu.

-Žao mi je što neću moći da igram, ali tu sam da im pružim podršku. Drago mi je što smo se plasirali na Evropsko prvenstvo i nadam se da ćemo tamo ispuniti svoj cilj i proći takmičenje po grupama – rekla je Cvijićeva koja je sa ekipom podgoričke Budućnosti osvojila titulu u Ligi šampiona.

Povezana vest:  Metaloplastika osvojila Kup pobedom nad Vojvodinom (FOTO)

Levo krilo reprezentacije Jelena Nišavić dodala je da će ekipa iskoristitti još nekoliko dana da se uigra do utakmica.

-Mislim da smo na kontrolnoj utakmici u Holandiji dosta grešili, ali to je bila posledica umora – zaključila je Nišavićeva.

Reprezentacija Srbije juče je doputovala iz Holandije, gde je izgubila u prijateljskom mecu sa 29:34 od budućeg organizatora EP. Naredne utakmice kvalifikacija igraće se 30. maja u Grčkoj i 2. Juna u Novom Sadu protiv Portugala. Srbija i Rumunija su ranije obezbedila plasman. Evropsko prvenstvo za rukometašice odrzaće se u decembru u Holandiji.

Povezana vest:  Šešum u Vojvodini