veselin_vukovic_srb_sve

Vuković: Ogroman uspeh ako uđemo u četvrtfinale na OI

 

Selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković izjavio je danas da bi plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Londonu bio ogroman uspeh.

-Imamo “pakleno“ tešku grupu. Svaku utakmicu može da odluči jedna lopta. Možemo da završimo i kao prvi i kao šesti u grupi. Veliki je uspeh što smo se plasirali, a još veći ako uđemo među najboljih osam selekcija na OI – rekao je Vuković novinarima na okupljanju reprezentativaca u Beogradu.

On je dodao da zbog teške grupe reprezentacija ne sme sebi da dozvoli „lagan ulazak u formu“.

Povezana vest:  Uprava Zvezde i igrači dogovorili normalan rad

-Igramo protiv tri ekipe iz polufinala EP u Beogradu, ali šta da se radi, to je problem Svetske rukometne federacije. Teši me što i ostale ekipe tako reaguju, a to je znak da nas poštuju – kazao je Vuković.

Reprezentativci će naredna tri dana provesti na Kosmaju, gde će obaviti testove fizičke spremnosti. Nakon toga, ekipa će dobiti slobodno dve nedelje, ali će im selektor dati program rada kako bi bili spremni za početak bazičnih priprema.

-Izuzetno je važna atmosfera u ekipi. Mladi igrači sve ranije odlaze u inostranstvo i nemaju dodira sa domaćim rukometom. Zato je važno da se poznaju i stvore dobar timski duh – dodao je Vuković.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Hrvati oslabljeni, Batinić menja povređenog Štrleka

Reprezentativac Srbije Petar Nenadić rekao je da je možda i dobro što će u početku imati jake rivale, jer bi to značilo da će u nastavku olimpijskog turnira doći slabiji protivnici.

-Trudićemo se da reprezentujemo zemlju na najbolji mogući način. Osećaj je fenomenalan, jer će u Londonu učestvovati najbolji svetski sportisti. Grupa je teška, ali tako nam je bilo i na EP i u kvalifikacijama za OI, pa smo uspeli – rekao je Nenadić.

Povezana vest:  Selektor objavio spisak rukometaša za baraž sa Portugalom

Njegov saigrač, pivotmen Bojan Beljanski očekuje da prvi deo priprema bude lakši, jer će se u tom periodu raditi na stvaranju dobre atmosfere i timskog duha.

-Kasnije nam sledi naporni deo priprema. Ima nas 20, a u London će moći da putuje samo 14 i svi će želeti da budu u timu. Ići ćemo iz meča u meč, kao i na ranijim takmičenjima. Nadam se dobrom rezultatu – zaključio je Beljanski.

Najbolji srpski rukometaši na OI će igrati u B grupi sa Danskom, Španijom, Hrvatskom, Mađarskom i Južnom Korejom.