sasa_boskovic

Bošković: Tražimo čudo i verujemo u njega
 
Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je posle današnjeg žreba da će njegova ekipa tražiti čudo na Evropskom prvenstvu i da veruje u njega.
-Izvukli smo svetske prvake, Norveška je glavni favorit za osvajanje, a sa Ukrajinom i Češkom možemo da igramo. Cilj će nam biti da prođemo grupu. Treba da se što bolje spremimo i damo sve od sebe. Tražimo čudo i verujemo u njega – rekao je Bošković.
Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi A u Beogradu s Norveškom, Ukrajinom i Češkom, a Bošković je istakao da je cilj njegove reprezentacije da prođe u drugu fazu šampionata.
-Dobar je žreb, mi moramo da budemo zadovoljni sa svakom grupom. Ovaj EP nam mnogo znači u pripremi za Svetsko prvenstvo, ali s obzirom da smo domaćini, javnost i svi ostali će tražiti da napravimo čudo, što ćemo mi pokušati i verujemo u to – istakao je Bošković.
Bošković je ocenio da bi Srbiji bilo mnogo lakše da je učestvovala na Svetskom prvenstvu u Brazilu krajem prošle godine.
-Mnogo bi nam značilo da smo odigrali jedno veliko prvenstvo, da smo 10 dana proveli zajedno i igrali utakmicu za utakmicom. U kvalifikacijama smo, na primer, pobedili Rumuniju, čime smo pokazali da možemo – kazao je selektor srpskih rukometašica.
-Nadam se da ćemo dati sve od sebe, a najbitnije je da se odnosimo prema igri tako da publika bude zadovoljna – dodao je Bošković.
Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 16. decembra u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

 

Povezana vest:  Srbija u nedelju saznaje protivnika u kvalifikacijama za SP