srbija_pozdrav

Srpski rukometaši odradili prvi trening u Londonu

 

Najbolji srpski rukometaši danas su od 12 do 14 sati odradili trening u Olimpijskom selu u Londonu, a u isto vreme na terenu pored njih vežbali su i Španci, prvi protivnici na olimpijskom turniru 29. jula. Selektori Veselin Vuković i Valero Rivera srdačno su se pozdravili, a sa nekadašnjim saigračima iz reprezentacije pozdravio se golman Arpad Šterbik, koji sada brani boje španskog tima.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Srbija sve mečeve igra u večernjem terminu

Kako je preneo tehnički direktor srpske reprezentacije Vladica Spasojević, u Olimpijskom selu stvari polaki dolaze na svoje mesto, mada je u paviljonu gde su smešteni i dalje problem nestašica vode u pojedinim sobama, ali su rukometaši dosta strpljivi i dobro raspoloženi. Prema njegovim rečima, rukometaši su se prvi put suočili i sa bezbednosnim problemom pošto se britanskim vojnicima učinilo da iz autobusa koji prevozi našu reprezentaciju dolazi „pojačano zračenje“, pa je nakon 20 minuta čekanja strucnjak sa Gajger – Milerovim brojačem na kraju utvrdio da ipak nema ništa sumnjivo.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Novi poraz Crvene zvezde

Danasnjem treningu prisustovao je i stari saradnik strucnog štaba rukometne reprezentacije i omiljeni lik u celoj olimpijskoj misiji, psiholog Ljubica Bačanac. Za sutra je planiran kraći sastanak gde bi ona dala neke smernice igračima i pomogla u boljoj psihološkoj pripremi pred prvu utakmicu.

Za večeras u 19 sati zakazano je dizanje srpske zastave i očekuje se da u Olimpijsko selo dođe naš najbolji teniser Novak Đoković.

Povezana vest:  Pešić: Sve što radimo je priprema za Portugal