veselin_vukovic_srb_sve

Vuković: Odlično prvo poluvreme, razočaranje u nastavku

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković ocenio je da su njegovi izabranici propustili veliku priliku da pobedom startuju na olimpijskom turniru i da je veliki pad u igri u drugom poluvremenu protiv Španaca posledica neiskustva.
Srbija je danas u prvom kolu B grupe izgubila od Španije sa 26:21 iako je na poluvremenu imala prednost od četiri gola.
-Odigrali smo sjajno prvo poluvreme, ali smo razočarali u nastavku. Mislim da je u pitanju pre svega neiskustvo na ovakvom takmičenju. Čak smo sredinom nastavka uspeli da dođemo do prednosti od 20:18, promašili i neke zicere, a onda jednostavno stali. Španci su zaigrali agresivno, biji ubojiti iz kontri, a mi smo ispali pomalo naivni – izjavio je Vuković posle meča.
Srpski selektor smatra da je njegov tim igrao dobro odbranu i u drugom poluvremenu.
-Problem je što smi primili previše golova iz kontri. Pravili smo nedopustive, jeftine greške u napadu, davali smo protivnicima loptu u ruke, i potom lako primali golove, što nas je sasvim poremetilo – ocenio je Vuković, dodajući da je pivot Toskić odigrao izuzetno u odbrani, ali da u napadu, posebno u drugom poluvremenu, nije imao dovoljno lopti.
-Nije se previše kretao niti koristio prostore u protivničkoj odbrani. Krila su bila previše statična i na kraju smo podlegli pritisku, trema je učinila svoje. Šteta, imali smo veliku šansu, ali, u celini, poraženi smo previsokim rezultatom. Mislim da je razlika prevelika u odnosu na ono što je pokazala španska ekipa – naveo je Vuković.
Srpski selektor istakao je kao prevashodni zadatak podizanje raspoloženja ekipe pred utakmicu drugog kola protiv Hrvatske, koja je na programu u utorak od 17:15 sati.
Kapiten Momir Ilić rekao je da on i saigrači moraju što pre da zaborave današnji meč sa Špancima.
-Ništa nije izgubljeno, moramo da zaboravimo poraz i skoncentrišemo sa za predstojeći meč. Imamo još četiri utakmice, znamo svoj cilj, a to je četvrtfinale. Protiv Hrvatske čeka nas još teža utakmica, i po snazi i po nekim emocijama. Imali smo loš dan, ali u utorak idemo na pobedu – poručio je Ilić.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Lazarov na korak od rekorda