srbija_pozdrav

Novi poraz rukometaša Srbije na olimpijskom turniru

 

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je danas od selekcije Danske sa 25:26 (11:13), u trećem kolu takmičenja u Grupi B na Olimpijskim igrama u Londonu.  Najefikasniji u timu Srbije bili su Marko Vujin sa sedam i Momir Ilić sa šest golova, dok je u timu Danske Mika Hansen postigao sedam golova.

U prvih nekoliko minuta rukometaši Srbije su odigrali veoma dobro i uspeli da povedu sa 3:0 i 4:1, što je samo za trenutak zbunilo evropske šampione Dance. Moglo je da se pretpostavi da neće dozvoliti da protivnik napravi veću razliku, tako da su posle 6:2 iskoristili pad u igri i uglavnom odličnim šutevima Hansena došli do 8:6 u 19. minutu.

Povezana vest:  Poraz Hrvatske od Nemačke, ništa od medalje na SP

U narednih sedam minuta došli su do izjednačenja (10:10), a zatim i preokrenuli rezultat u svoju korist, pa su s dva gola prednosti završili prvi deo igre (13:11).

U drugom poluvremenu Danska je nastavila u svom tempu što joj je u 40 minutu donelo prednost od pet golova – 20:15. Čvrstom odbranom za koju rukometaši Srbije nisu imali rešenja, kao i preciznim šutevima u brzim napadima obezbedili su sebi mirnu završnicu.

Povezana vest:  Djurićeva: Ozbiljno protiv Italije

Ekipa Srbije delovalo je sporo i bez ideja kako do dođe do gola protivnika, sve do četiri minuta pre kraja. Onda su uspeli da serijom od 4:0 dođu do 25:24, ublaže poraz od Danske, ali ne i da dođu do prvog boda na Olimpijskim igrama. Naredni meč Srbija će igrati u subotu u 12.15 sa selekcijom Južne Koreje.

Povezana vest:  Rukometaši otputovali za Poljsku, Cvetković optimista